Sivut

lauantai 24. elokuuta 2013

Tutkimukset etenevät

Kävin perjantaina verikokeessa. Se ei mennyt aivan käsikirjoituksen mukaan. Ensin hoitaja ei löytänyt lääkärin lähetettä tietojärjestelmästä. Hoitaja soitti lääkärille, joka oli vain unohtanut kirjoittaa lähetteen. Hoitaja kertoi saaneensa puhelimessa tiedon tarvittavista verikokeista. Kysyin, että tarvitseeko hänen nähdä vielä mukanani oleva lääkärin kirjoittama suunnitelma tarvittavista verikokeista, mutta hän sanoi asian olevan kunnossa.

Vasta maksettuani huomasin kuitista, että verikokeita oli otettu neljä. Tarkoituksena oli ottaa kolme: progesteroni, prolaktiini ja tyreotropiini. Lisäksi oli otettu myös follikkelia stimuloiva hormoni. Saamaani suunnitelmaan lääkäri oli kirjoittanut tuon jälkimmäisen otettavaksi kierron 2-3 päivä, jolloin kyseistä hormonia pitäisi normaalitilanteessa erittyä. Niinpä soitin Graviditakselle ja kerroin ystävälliselle hoitajalle puhelimessa tapahtuneesta väärinkäsityksestä. Helpotuksekseni hän lupasi olla yhteydessä laboratorioon ja kertoa, ettei kyseistä analyysiä tarvitse verestä tehdä. Hoitaja kertoi pyytävänsä lääkäriltä myös uuden lähetteen minulle verikokeeseen, jotta pääsen antamaan näytteen oikeana päivänä.

Hieman harmitti tämä sähläys. Aivan inhimillinen erehdyshän se toki oli, en minä sitä. Jotenkin vain tuli sellainen tunne, että täytyy olla itse kovin valppaana, että asiat sujuvat. Eihän kyseessä ollut kuin yksi pieni kömmähdys, joka oli helposti korjattavissa. Ja pääsin harmituksenikin yli pikaisesti. Kaiken kaikkiaan olemme miehen kanssa olleet tähän asti erittäin tyytyväisiä valittuamme Graviditaksen, vaikka emmehän ole tavanneet lääkäriämmekään vielä kuin vasta tuolloin ensikäynnillä. Asiat ovat lähteneet etenemään kuitenkin nopeasti ja tuntuu, että voimme hyvinkin saada tarvitsemamme avun klinikalta.

Seuraavan kierron alkaessa menen siis kp 2-3 verikokeeseen, kp 2-6 syön Femareita ja kp 10-11 on ultra. Aika hurjaa, siihen ei ole enää pitkä aika. Tänään on jo kp 21. Toivon todella, todella kovasti että lapsettomuutemme syynä olisi ovuloimattomuuteni. Se selviää eilen otetuista verikokeista. Odotan tuloksia innolla, mutta myöskin hieman pelokkaana. Kunpa ne tulisivat pian.

4 kommenttia:

 1. Kyllähän tuollaiset vähän harmittavat aina. Olen tässä miettinyt, että mahtaakohan lääkärinne olla sama, jonka kanssa me aloitimme Fertinovalla. Jotenkin tuli sellainen olo, että voisi olla samasta henkilöstä kyse. Meille hän teki ainoastaan hoitosuunnitelman ja seuraavan kerran, kun tulin ultrattavaksi olikin lääkäri vaihtunut (vaihtanut klinikkaa) yhtäkkiä ilman mitään varoitusta.

  Pidän joka tapauksessa peukkuja tällä teidän luomukierrolle. <3 Eihän sitä koskaan tiedä. Hienoa, että asiat menevät nyt kuitenkin eteenpäin. Se antaa voimaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistatko lääkärin nimeä? Meidän lääkärimme Graviditaksella on siis Annika Tulenheimo-Silfvast, sellainen hieman tiukan asiallinen keski-ikäinen nainen.

   Kiitos Helmi tsempeistäsi myös tätä viimeistä luomukiertoa ajatellen! <3 Mikäli nyt ei tärppää (tuntuu epätodennäköiseltä), niin onneksi uusi kierto ja uusi mahdollisuus on jo aivan lähellä.

   Poista
  2. Meillä oli Sanna Uotila eli Annikasta ei kokemusta. Mutta kokenut lääkäri ainakin kyseessä! :) Hänkin aikaisemmin työskennellyt Fertinovalla.

   Niinpä, uusia mahdollisuuksia tuleva täynnä, meillä molemmilla. <3

   Poista
  3. Okei! :) Kokemus on kyllä tärkeää ja luottamusta herättävää näissä asioissa. On hienoa, että meillä kummallakin on pätevät lääkärit. :)

   Tulevan on jossain vaiheessa yllätettävä meidät molemmat parhaalla mahdollisella tavalla, uskon niin. <3

   Poista