Sivut

perjantai 9. elokuuta 2013

Onnistunut ensikäynti + äkkilähtö lämpimään

Meitä jännitti miehen kanssa aamulla kamalasti. Miestä ehkä vielä enemmän kuin minua, hän oli todella hermostunut. Oma jännitykseni laukesi heti lääkärin tavattuamme. Hän oli asiallinen ja pätevän tuntuinen, ehkä aavistuksen viileä, mutta ei häiritsevällä tavalla. 

Lääkäri pyysi kertomaan tilanteestamme ja aloin selittää. Kerroin kierroistani ja siitä, etten ole saanut selvää ovulaatioplussaa. Kerroin myös, etten ole nyt vähään aikaan halunnut testejä tehdä. Lääkäri oli ymmärtäväinen ja totesi, ettei tästä saisikaan tulla "työn tekoa". Meitä nauratti. Sitä emme missään nimessä halua. Lääkäri kyseli elämäntavoistamme, mahdollisista sairauksista, leikkauksista ja seksielämästämme.

Suunnitelma oli hetkessä selvillä. Ensin lähdetään selvittämään, josko syy lapsettomuudellemme olisi minun ovuloimattomuudessa. Kahden viikon kuluttua minulta otetaan verikokeet (kilpirauhashormoni ja mitäköhän muita). Tässä välissä myös mies käy jättämässä siemennestenäytteen. Seuraavan kierron alettua uusi verikoe (en muista tähän hätään, mitä siitä katsotaan) ja aloitan myös Femar-kuurin. Kp 10-11 ultrataan, jotta selviää, onko munasolu irtoamassa. Mikäli verikokeista ei muutakaan selviä, niin tällä suunnitelmalla mennään. Ja mikäli Femar ei tehoa kolmen kierron kuluessa, niin sitten tehdään munatorvien aukiolotutkimus.

Kamalan jännittävää. Olen innoissani. Lääkäri puhui niin kannustavasti, vaikka sanoi toki, että mikään ei ole vielä varmaa. Mutta lääkäri toivoi, aivan kuten mekin, että syy olisi ovuloimattomuudessani. Vaiva olisi kuulemma helppo hoitaa lääkkeillä. Lääkäri totesi myös olevan hyvä asia, että olemme hakeutuneet tutkimuksiin jo nyt, vaikka yritystä ei ole vielä sitä maagista vuotta takana.

Olen iloinen ja varovaisen toiveikas. Enää tämä kierto luomuna. Kyllä minua myös kauhistuttaa. Onhan sekin mahdollista, että verikokeista tai ultrasta selviää jotain pahempaakin, on siihenkin varauduttava. Vaikka aion kyllä suhtautua tähän niin positiivisesti kuin pystyn! En murehdi etukäteen sellaista, mitä en voi varmaksi tietää. 

Sitten tähän äkkilähtöasiaan. Sain toissailtana päähänpiston: haluan rantalomalle lämpimään. Katselin äkkilähtöjä, ne olivat ällistyttävän edullisia. Varovaisesti ehdotin matkaa miehelle. Yllätyksekseni hän oli suostuvainen, mutta halusi ensin hetken aikaa kuitenkin harkita asiaa. Minulla loppui tänään työt ja miehellä alkoi myös loma. Niinpä päätimme repäistä ja varata äkkilähdön Kreikkaan. Lähdemme huomenna aamulla viikoksi rannalle löhöilemään!

Luen kuulumisianne puhelimella kyllä, en malta olla viikkoa poissa. Mukavaa viikonloppua ihanat naiset!
12 kommenttia:

 1. Kiva kuulla että jäi hyvä fiilis käynnistä ja kaikki sujui mukavasti! Edistääkö tuo femar siis jotenkin ovulointia? En tiedä noista lääkkeistä mitään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Femar laskee kuulemma estrogeenitasoa kemiallisesti ja näin ollen piiskaa kehon toimimaan tehokkaammin tuon tason laskun tasapainottamiseksi. Näin ollen munasolun irtoamisen pitäisi vahvistua. Itsekään en tiedä näistä lääkkeistä mitään, mutta näin lääkäri kertoi. :) Kuulostaa ihan järkevältä. Samalla kuitenkin pelottaa lääkkeiden aloittaminen, kun en ole pitkään aikaan syönyt mitään hormonitoimintaan vaikuttavaa lääkettä. Mutta jospa siitä olisi apua. :)

   Poista
 2. Hienoa Nuppu, että teillä alkavat asiat ensikäynnin myötä edistyä! Kiva lukea kirjoituksiasi ja ajatuksiasi asiasta. Toivon kovasti, että tulokset puhuvat sen puolesta, että vain lääkehoito riittäisi :)

  Täällä odotellaan YK9:ää alkavaksi. Olrmme myös käyneet miehen kanssa alustavia keskusteluja yksityiselle hakeutumisesta syksymmällä. Kertomuksesi teidän ensikäynnistä ja lääkärin sanoista antoi rohkeutta. Ehkä mekin jo voisimme sitten parin kuukauden kuluttua..Tähän saakka kun ajatus on ollut, ettei turhan aikaisin "uskalla" lähteä liikkeelle, ettei tule oloa, että hoppuili, kun sitä sanotaan, että vuosi pitäisi odottaa..

  Nautinnollista lomaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla sinusta pitkästä aikaan MamaBee! :) Ja kiitos tsempeistä, mekin niin kovasti toivomme, että lääkehoito riittäisi!

   Kiva kuulla, että kokemukseni ensikäynnistä oli mielestäsi rohkaiseva. :) Ehdottomasti kannattaa hakeutua lääkäriin heti, kun siltä tuntuu. Luulenpa, ettei kukaan yksityisellä puolella ole sitä mieltä, että juuri se vuosi on odotettava. Minulle tuli hyvä ja luottavainen olo lääkärin myönteisyydestä sen suhteen, että kävimme vastaanotolla jo nyt. Suosittelen kyllä käyntiä, olo on nyt levollisempi. :)

   Ja kiitos, reissu tulee kyllä tarpeeseen! Tsemppiä teillekin kovasti. :)

   Poista
 3. Hei, onpa mukava kuulla että ensikäynti sujui hyvin! Kuka lääkäri teillä on, jos saan kysyä? Itsekin kun harkitsemme hoitoihin hakeutumista vajaan vuoden tuloksettoman yrittämisen jälkeen ja Graviditas on pyörinyt vahvasti keskusteluissamme varteenotettavana paikkana.

  Ihanaa lomaa teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! :) Toki saa kysyä, lääkärimme on Annika Tulenheimo-Silfvast. Todella pätevän tuntuinen ja asiallinen keski-ikäinen nainen. Uskon hänen sopivan meidän lääkäriksemme oikein hyvin. Suosittelen kyllä Graviditasta. Kuten muutkin ovat sanoneet, tunnelma on siellä positiivinen ja aito. :)

   Poista
 4. Kiva kuulla, että käynti sujui hyvin. Toivottavasti syy olisi ovuloimattomuudessa, sillä se on tosiaan aika helppo korjata. Tulee mieleen ainakin tyttöankka ja Elsa, jotka plussasivat lähestulkoon heti, kun ovulaatio saatiin aikaiseksi. Tuo on kyllä yksityisellä hienoa, kun homma lähtee niin nopeasti käyntiin. :)

  Mekin olimme perjantaina samaisella klinikalla. Silloin odotushuoneessa ei ollut kuin pariskunta kaksosvauvojen kanssa, joten tuskin oli teistä ainakaan kyse. ;) Hassua kyllä, että olemme samassa paikassa olleet ja vielä samoihin akoihin.

  Ihanaa, että pääsette vielä lämpimään nauttimaan! Kylläpä itsekin tekisi mieli lähteä jos ei töitä olisi. Nauti nyt, kun saat lomailla. Olet ollut niin ahkera koko kesän. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helmi ihanasta kommentistasi! <3 Saat minulle aina hyvän mielen aikaan. :) Onneksi pian jo selviää, että onko kyse ovuloimattomuudestani vai onko tehtävä muita tutkimuksia. Vielä en uskalla tuulettaa, mutta mieli on kuitenkin hyvä.

   Voi kaksosvauvat, kunpa ne olisimmekin olleet me! Meidän kanssa samaan aikaan odotushuoneessa istui yksin vaalea nuori nainen. Hieman jo katselin, olisitko se ollut sinä, mutta ajattelin miehesi varmasti olevan mukana. Hassua, että olemme melkein törmänneet toisiimme. :)

   Ja kiitos Helmi, kyllä tämä loma on tullut niin tarpeeseen. :) Koko kesä meni töitä tehdessä, joten nyt on osannut hyvillä mielin rentoutua kunnolla. :)

   Poista
 5. Hienoa, että jäi noin positiiviset fiilikset ensikäynnistä! :)
  Mukavaa ja rentouttavaa lomaa!

  Julia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Julia! :) Loma on ollut tähän mennessä aivan mahtava!

   Poista
 6. Mukavalta kuulostaa teidän ensikäynti! Kiva, että saitte hyvillä mielin lähteä reissuun. Toivottavasti teillä on ollut ihana matka! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmöllä olemme muistelleet miehen kanssa ensikäyntiä, se oli hyvä kokemus. :) Matka on ollut ihana ja ylittänyt odotuksemmekin! <3

   Poista