Sivut

tiistai 4. kesäkuuta 2013

25

On vain ajan kysymys milloin menkat alkavat. Jotenkin vain tunnen sen. Maha on omituisen tuntuinen. Ei varsinaisesti kipeä, mutta sellainen että sen olemassaolon tuntee. Turvottaa ja on epämääräisellä tavalla huono-olo. Myös tavalliset kuukautisfinnit ovat puhjenneet. Se on ärsyttävä oire. Normaalisti minulla on hyvä iho, joskin välillä aika kuiva. Finnejä minulla ei ole ollut oikeastaan koskaan kovinkaan paljoa. Viime aikoina olen pistänyt merkille, että kierron loppuvaiheessa naamaani ilmestyy aina muutama iso, kipeä näppylä.

Eilen aamulla ja tänään minulla on ollut etova olo. Eilen tunne tuli ja meni pitkin päivää. Veikkaan syyksi kuitenkin tätä uskomatonta hellettä ja uutta työtä. Join eilen kyllä valtavat määrät vettä pitkin päivää, työpaikallani on melko kuuma.

Minua myös jännittää uusi työni. Se on todella haastavaa ja minusta tuntuu, etten osaa mitään. No, olen ollut siellä vasta yhden päivän, mutta silti. Suoritin kyseisessä paikassa opintoihini liittyvän työharjoittelun, mutta siitä on jo reilut kaksi vuotta. Tuntuu etten muista mitään ja toki roolinikin on nyt työntekijänä erilainen kuin opiskelijana. Täytyy koittaa olla itselleen armollisempi. Eiköhän se tästä, päivä kerrallaan!

11 kommenttia:

 1. Voi, toivottavasti nuo merkit eivät viittaisi kuitenkaan kuukautisiin. Teillä on nyt kyllä jännät hetket meneillään. Tsemppiä kovasti! <3

  Uuden työn aloittaminen on kyllä aina jännittävää. Paljon uutta opittavaa ja kaikkea ei tietenkään heti voi osata, vaikka haluaisikin. Kyllä se siitä, päivä kerrallaan ja muista tosiaan olla armollinen itsellesi. :)

  Ps. kiva kuulla, että valmistujaisesi olivat noin onnistuneet. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helmi tsempeistä. <3 Pian ratkeaa tämä meidänkin jännittäminen ja hieman kyllä jo pelottaa, että sillä kamalimmalla tavalla. :/

   Selvisinpäs jo toisesta työpäivästäni hengissä! Työtahti tulee olemaan kova koko kesän ajan, mutta enköhän minä pääse siihen pikkuhiljaa mukaan.

   Kyllä, valmistujaiset olivat oikein ihanat. :)

   Ihania ja rentouttavia lomapäiviä sinulle Helmi vielä tätäkin kautta! <3

   Poista
 2. Kuvailit sattumalta minunkin oireitani aika tarkasti. Etova olo, turvotus, omituinen tunne vatsassa, pari finniä naamassa. Täällä oli helteet viime viikolla, mutta tänään on ollut kolea päivä - joten en omasta tukalasta olosta voi nyt syyttää enää sitäkään. Sellainen olo kuin kuukautiset voisivat alkaa hetkenä minä hyvänsä, mutta toistaiseksi ei mitään. Nyt on siis menossa kp 30 (ja yleensä tosiaan kiertoni on 28 päivää).

  Välillä miettii, onkohan mahdollista omalla ajattelullaan saada kuukautiset myöhästymään... No, töissä on onneksi sen verran kiirettä että en varmaan ehdi edes ajatella asiaa loppuviikolla sen kummemmin. Lisäksi olen reissutöissä sellaisessa paikassa, josta en pääse kauppaan/apteekkiin tuhlaamaan rahoja liian hätäisiin raskaustesteihin, joten pitää vain yrittää olla rauhassa ja katsoa, mitä tapahtuu.

  Päivä kerrallaan, kaiken suhteen! :)

  - Ditchlilly

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, että oireemme ovat niin samankaltaiset! Voi kunpa ne viittaisivat kummallakin siihen maailman ihanimpaan vaihtoehtoon. Jotenkin vain oma uskoni on tipotiessään ja minulla on myöskin sellainen olo, että menkat alkavat aivan pian. Ärsyttävä tunne. Kai sitä kuitenkin tuntee oman kehonsa aika hyvin. Tässä yrittämisen aikana on oppinut paljon.

   Ihmismieli pystyy kyllä vaikka mihin, miksei myös viivyttämään kuukautisten alkamista. Hyvä, että sinullakin on työkiireitä! Itse olen ainakin tällä hetkellä hyvin onnellinen omista työkiireistä ja pienestä stressistäkin. Ei jää liikaa aikaa miettiä ja murehtia kaikkea. Milloin ajattelit testata, jos kuukautisia ei kohta kuulu?

   Pidän sinulle valtavan paljon peukkuja! :)

   Poista
  2. Kiitos, minäkin pidän sinulle peukkuja! :) Itselläkin kyllä usko tuntuu välillä horjuvan ja oon melko varma että tänään alkaa yk 9. Todella haaleaa vaaleanruskeaa tuhrua tuli jo ihan pari pisaraa, mutta toisaalta sehän ei ole vielä välttämättä merkki mistään. (Mistähän tämä optimismi on minuun iskenyt, yleensä olen ihan älytön pessimisti!)

   Jos ei ala, niin ajattelin testata lauantaina tai sunnuntaina aikaisintaan, tai sitten ensi viikolla. Yritän muka järkeillä itselleni, että jos se on plussa, niin se on toivottavasti plussa myös myöhemmin ja mitä kauemmin maltan odottaa, sitä vähemmän tarvitsee tulkita silmät kierossa eri valaistuksissa niitä r-testin viivoja ja arvailla että onko se nyt haamu vai ei. Tietysti on aina ihan eri asia, että onnistuuko tuon testauksen kärsivällinen odottaminen sitten siinä vaiheessa, jos sinne asti päästään... :D

   - Ditchlilly

   Poista
  3. Onneksi voidaan tsempata toinen toisiamme! :) Eihän se tuhru välttämättä mitään tarkoita, kunpa se jäisi vain siihen eikä menkkoja kuuluisi. Itselläni on tänään vielä enemmän sellainen olo, että kohta alkaa kuin eilen. Sen tuntee mahassa ja myös mielialassa. Hermot meinaa mennä pikkujutuistakin.

   Itse varmasti jo testailisin sinun tilanteessasi. Mutta voihan se olla hyvä malttaa vielä muutama päivä mielensä. Sinulla on kuitenkin hyvät mahdollisuudet siihen, että testissä komeilee kaksi viivaa! Säilytä optimistinen asenne. :)

   Poista
 3. Minulla samanlaiset tuntemukset työn suhteen, aloitin hetki sitten haasteellisella ja vaativalla osastolla. Toki työllä on myös ihanat ja todella hyvätkin puolensa mutta menee aikaa ennenkuiin työhön pääsee sisälle ja opittavaa on paljon. Toisaalta hyvä, ei ehdi niin paljon ajatella omia asioita :) Tsemppiä sulle kierron viimeisille päiville, mää oon joka kerta optimistinen sun puolesta ja toivon niitä parhaimpia uutisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria tsempeistä! Ihanaa, että jaksat olla optimistinen suhteeni, siitä tulee todella hyvä mieli. :) Ja kiva kuulla, että säkin oot alottanut uudessa työssä, ollaan siis samassa veneessä. Kyllä uuden työn alottamisessa on aina aika paljon haasteita, mutta varsinkin jos työ on jollain tavalla erityisen haastavaa. Tsemppiä sinullekin ja ihania kesäpäiviä! :)

   Poista
 4. Mahtavaa, päivät ne vaan etenee! Toivon Nuppu vilpittömästi puolestasi iloista päätöstä, tai noh, oikeammin jatkoa, tälle kierrolle. :)

  Täällä viime kierto jäi suureksi yllätykseksi ennätyslyhyeksi ja kohta mennään taas jo ovulaatiopäivissä. En ehtinyt edes jännittämään raskautumista, kun kuukautiset jo yllättivät. No, nyt sitten sen sijasta jännäilen tulevia tärppipäiviä :)

  VastaaPoista
 5. ^Piti muuten kommentoida äskeinen uusimpaan postiisi, mutta jotenkin onnistuin sukkuloimaan itseni tänne aiempaan postiin. Mutta ehkä asian sisältö kävi kuitenkin ilmi tästäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi MamaBee! :) Ihanaa, että muut jaksaa toivoa onnelliseen lopputulokseen kohdallamme. :) Itsellä on jo usko koetuksella kaikkien näiden menkkamaisten jomotusten keskellä...

   Harmi, että kiertosi jäi lyhyeksi, mutta hyvää siinä on nopeasti lähestyvä ovis. :) Paljon tsemppiä siihen jo näin etukäteen!

   Poista