Sivut

tiistai 3. joulukuuta 2013

Ensikäynti

Huh helpotus, ensikäynti on onnellisesti ohi! Lääkäri oli oikein mukava ja empaattisen oloinen vanhempi nainen. Veimme mukanamme valmiiksi täytetyt esitietolomakkeet sekä kaikki paperit edelliseltä klinikalta. Lääkäri kävi ensin läpi minun tietoni, sitten miehen. Siinä samalla puhuttiin myös meidän yhteisistä asioista. Lääkäri jutteli mukavalla tavalla ja herätti olemuksellaan luottamusta. Oli kiireetön ja muutenkin jotenkin kovin positiivinen tunnelma.

Kerroimme lääkärille, miksi vaihdoimme klinikkaa. Hän viittasi Graviditaksella meneillään oleviin muutoksiin ja arveli niiden olleen yksi syy epäammattimaiselta vaikuttaneeseen toimintaan. Lääkäri oli ehdottomasti samaa mieltä siitä, että hoidoissa tulee edetä asiakkaiden toivomalla tavalla ja yksilöllisesti. Kaikki on tapahduttava asiakkaiden tahdissa. 

Lääkäri tutki papereista minun verikokeideni tuloksia sekä miehen siemennestenäytteen tuloksia. Kuten jo Graviditaksella todettiin, niissä ei kummassakaan ollut viitteitä mistään raskautumista estävästä tekijästä. Niinpä lääkäri totesi lapsettomuuden olevan kohdallamme ainakin toistaiseksi selittämätöntä. Lääkäri sanoi nuoren ikäni olevan ehdottoman positiivinen asia ja hän kertoi olevansa iloinen siitä, että toivomme lasta nuorina.

Lääkäri kyseli tämän hetkisistä ajatuksistamme inseminaatiota koskien. Olemme ehtineet miehen kanssa pohtia sitä vaihtoehtoa jo hyvän tovin ja olemme siihen nyt valmiita. Lääkäri kyseli toiveistamme aikataulujen suhteen. Kerroimme olevamme valmiita heti, kun inseminaatio olisi vain mahdollista toteuttaa. Lääkäri tutkaili kalenteria ja laskeskeli kiertojani. Ensimmäinen inseminaatio olisi mahdollista ajoittaa tammikuulle. Tarkoista päivistä ei ollut puhetta enkä ole ehtinyt itse niitä vielä laskeskelemaan.

Inseminaatio voitaisiin siis ajoittaa jo seuraavaan kiertoon. Hurjaa. Jännittävää. Pelottavaa. Ihanaa. Kamalaa.

Ensin on kuitenkin tehtävä munatorvien aukiolotutkimus. Olisin voinut jäädä tutkimukseen vaikka siltä istumalta, mutta lääkärillä ei ollut siihen aikaa. Lääkäri kyseli, minkälaisella aikataululla olisin valmis tulemaan tutkimukseen. Hän kyseli, että pelottaako tutkimus minua ja minkä verran olen mahtanut lukea siitä keskustelupalstoilta. Ihana lääkäri! Olenhan minä lukenut, mutta ei minua pelota pelota. Haluan saada sen vain mahdollisimman pian pois alta. Kävi hyvä tuuri ja sain ajan jo huomiselle heti aamusta.

Ensikäyntimme kesti 45 minuuttia. Oli hyvin aikaa puhua kaikesta, mikä meitä on mietityttänyt. Käynnistä jäi todella hyvä mieli. Olemme helpottuneita ja varovaisen toiveikkaita. Kyllä mekin voimme vielä onnistua. Kaikki on mahdollista.

Edit: Ei inseminaatio sentään vielä seuraavaan, juurikin joulun aikaan alkavaan kiertoon ehdi, mutta sitä seuraavaan kylläkin!

6 kommenttia:

 1. Oi, onpa mahtavaa/jännittävää/hurjaa/hienoa, että asiat alkavat edetä nyt. Tsemppiä aukiolotutkimukseen!

  - Ditchlilly

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ditchlilly! :)

   Toivottavasti sinä voit jo hieman paremmin. <3

   Poista
 2. Kuulostipa ihanalta käynniltä! Mahtavaa että asia etenee, paljon tsemppiä! Tälle aamulle, kerro sitten miten meni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos okimmE! Klinikka on osoittautunut kyllä oikein mukavaksi paikaksi. Kiitos tsempeistä ja sitä samaa sinulle. :)

   Poista
 3. Löysin blogisi sattumalta ja kiinnitin heti huomiota Graviditas-termiin. Olimme itse siellä hoidossa Eero Varilalla. Suosittelen muuten, että lukaiset blogistani hieman lisää liittyen uuteen perustettavaan klinikkaan (blogissani tagilla "huippuklinikka"). Ja jos haluat jutella lisää, niin laita ihmeessä emailia :)

  www.kultahippusiaripotellen.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kulta Kutri! Täytyypä vierailla blogissasi ja lukea kokemuksistasi sekä uudesta klinikasta. :)

   Poista