Sivut

tiistai 25. helmikuuta 2014

Ensimmäinen inseminaatio

Nyt se on onnellisesti ohi! Itse toimenpide meni täysin kivuttomasti ja muutenkin sujuvasti. Käynnistä jäi ihan mukava olo ja hyvä mieli.

Mies kävi suorittamassa oman osuutensa heti aamulla. Kaikki sujui jännityksestä huolimatta kuulemma hyvin. Minulla oli aika aamupäivällä. Jännittyneenä lähdin töistä kohti klinikkaa. Kummallinen ja epätodellinen olo: tässä minä nyt sitten olen matkalla ensimmäiseen (ja toivottavasti ainoaan) inseminaatioon. 

Panikoin mahdollisia ruuhkia sun muita ja lähdin tietysti töistä aivan liian aikaisin. Olin klinikalla hyvissä ajoin, mutta pääsin onneksi lääkärin vastaanotolle etuajassa. Ei tarvinnut ahdistua yhtään ylimääräistä odotellessa.

Lääkäri kertoi miehen näytteen olevan oikein hyvä ja pyysi minua lähettämään miehelle myös sellaisia terveisiä, jotta hän voi olla tyytyväinen itseensä. Mukava kommentti, tiesin miehelle tulevan siitä hyvä mieli. Ennen kuin asettauduin ultrattavaksi lääkäri varmisti vielä miehen näytteestä nimen ja sotun. Oikein ne olivat, kuten arvata saattaa. Hyvä tietysti tässä vaiheessa vielä tarkistaa, lääkäri naurahti. Ultrassa näkyi johtofollikkelin olevan edelleen paikoillaan. Lääkäri arveli sen irtoavan aivan tuota pikaa, joten kaipa inseminaation ajoituskin oli näin ollen hyvä. Enpä minä sitä missään vaiheessa epäillytkään. 

Ultran jälkeen lääkäri asetti ohuen muovikaterin paikoilleen ja ruiskutti siemennesteen hitaasti kohtuonteloon. Tämä ei tuntunut fyysisesti miltään, mutta muuten kyllä melko kummalliselta ja hassulta. Melkeinpä koomiselta. Lääkäri jutusteli siinä kaikenlaista, muun muassa miehen roolista inseminaatiossa. Pohdimme yhdessä, että mahtaa se olla miehellekin omituinen tilanne käydä jättämässä näyte, varsinkin jos aulassa on muitakin odottamassa vuoroaan. Lääkäri kertoi, että säännöllisin väliajoin hän kohtaa miehiä, jotka eivät vain yksinkertaisesti pysty antamaan näytettä, ainakaan klinikan tiloissa. Tuli rento mieli lääkärin höpötellessä.

Kaikki oli ohi muutamassa minuutissa ja sain pukea päälleni. Sillä välin lääkäri laski minulle mahdollisen testipäivän, 16 vuorokauden kuluttua eli 13.3. Voi kunpa menkat pysyisivät poissa siihen asti ja saisin raskaustestiin elämäni ensimmäisen plussan! En uskalla enkä halua ajatella vielä niin pitkälle. Voimme vain varovaisesti toivoa. Lääkäri toivotti lopuksi onnea ja pyysi ottamaan yhteyttä tuon parin viikon jälkeen, myös siinä tapauksessa, jos meillä olisi iloisia uutisia.


12 kommenttia:

  1. Mulla on kyllä aina jäänyt hyvä mieli kun väestöliiton lapsettomuusklinikalta olen lähtenyt :) vaikka toki uutiset ei aina ole ollutkaan niin mieluisia mutta on ihana että oikeesti siellä välittävät potilaista! :)

    Vaikka kuinka mukavia ovatkin niin toivotaan ettei teidänkään tarvitse siellä enää käydä ;) Tsemppiä piina päiviin! Toivotaan parasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai sinäkin olet saman klinikan asiakkaita! Kyllä klinikalla on lähes poikkeuksetta ollut todella hyvä ja ystävällinen palvelu. :) Mutta tosiaan, toivotaan ettei siellä tarvitsisi kuitenkaan enää käydä.

      Kiitos kovasti tsempeistä! :)

      Poista
  2. IIks, jänskättää teidän puolesta! :) Jospa se vaikka tärppäisi, toivotaan ja pidetään peukkuja teille pystyssä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos C., ihanaa että jännität puolestamme! Tuntuu hyvältä jakaa tämä jännitys teidän lukijoiden kanssa. :)

      Poista
  3. Kiva kuulla, että kaikki meni noin hyvin. Tsemppiä piinapäiviin! Toivottavasti ne päättyvät parhaalla mahdollisella tavalla. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Helmi. <3 Saan kovasti voimia näistä tsempeistä ja ne ovat todella tärkeitä. :)

      Poista
  4. Toivottavasti teillä nyt onnistuu! <3

    Itse jännään, että kestääkö raskaus ylitse ensimmäisen kolmanneksen. Kovasti pelkään, että menee kesken.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nani, sitä todella toivotaan. <3

      Vau, en tiennytkään sinun olevan raskaana, hienoja uutisia! Onnea! Kyllä kaikki menee varmasti hyvin. :)

      Poista
    2. Plussasin vasta maanantaina. Huvittava tarina, kp39 menossa ja päätin, että teen testin, jotta saan tietää onko kk sitten tulossa vai ei. No heti ei viivaa tullut ja heitin testin roskikseen ja menin saunomaan.

      Jostain syystä sitten menin katsomaan testiä ja kaksi viivaa oli tullut. Pakko oli tehdä uusi testi ja plussa tuli. Nyt oon ollut niin neuroottinen, että oon tehnyt testejä kaikenkaikkiaan kuusi

      Kiitos onnitteluista :)

      Poista
  5. Ihana, että olette uskaltaneet ottaa askeleen, ja mennä hoitoihin. Löysin blogiisi, ja jään seuraamaan hoitojanne. Meillä jo niinkin hirveä luku kuin YK 32. :( Ei ole vielä edes tutkittu, emme uskalla ottaa askelta... :'(

    VastaaPoista