Sivut

tiistai 14. tammikuuta 2014

Ahdistuskohtaus

Perheessäni on ollut stressaava ja hieman pelottavakin sairastapaus. Kaikki vaikuttaisi olevan nyt jo paremmin, mutta silti tapaus aiheuttaa minulle vielä suurta huolta. Myös miehen jalan kuntoutuminen huolettaa aika ajoin. Mies on treenannut ahkerasti ja jalka on kuntoutunut hyvää vauhtia. Vielä on kuitenkin pitkä matka kuljettavana normaalitilan saavuttamiseksi. Puhutaan kuukausista. Lisäksi olen ollut ajoittain melko puhki töistä. Niin paljon kuin työtäni rakastankin, on pakko myöntää sen olevan toisinaan raskasta.

Kaikki tämä yhdistettynä lähestyvään ensimmäiseen inseminaatioomme aikaansai kamalan ahdistuksen. On liikaa meneillään, liikaa huolia ja liikaa hoidettavia ja huolehdittavia asioita. Tunsin hukkuvani itse kaiken tämän alle.

Päätimme lykätä insemiaatiota ainakin kuukaudella, näin alkuun. Tarkastelemme tilannetta uudestaan seuraavan kierron loppupuolella ja päätämme sitten, miten edetään. Tämä ratkaisu oli myös miehelle helpoitus. Vaikka hän ei koskaan valita, hän on kuitenkin ollut todella väsynyt kuntoutuksen viedessä lähes kaikki mehut. Siksi nyt onkin tärkeää koittaa rauhoittaa tilanne ja koittaa löytää positiivisia puolia tästä kaikesta. Ennen kaikkea tarvitsemme nyt rauhallista aikaa itsellemme ja toisillemme. Toivoisin vain, että asiat voisivat pikku hiljaa alkaa kääntyä lähipiirissäkin parhain päin. Silloin minäkin voin ja jaksan paremmin. Silloin meilläkin olisi paremmin voimia siirtyä hoidoissa eteenpäin. Juuri nyt se ei ole mahdollista.

Aivan viimeisiä viedään, sillä tänään on jo kp 28. Aamulla herätessäni oli kovia menkkakipuja, päivän mittaan on tuntunut erilaisia lievempiä viiltäviä kipuja ja nippailuja. Inseminaatiosta keskustellessamme lääkäri kehoitti ottamaan yhteyttä heti kuukautisten alettua ja vastaanottoaika olisi saatava viimeistään 5. kiertopäivälle. Juuri nyt kaikki se tulisi liian äkkiä. 


8 kommenttia:

  1. Voi <3 voimia arkeen! Mulla myös nämä isän kuoleman jälkeiset perintö jne asiat painaa päälle, mutta meitä sisaruksia onkin yhteensä 4, joten stressi on jaettu..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos watels <3 Ja kovasti voimia myös sinulle! Uskon että ottaa koville, päivä kerrallaan.

      Poista
  2. Lähden seurailemaan teidän matkaanne :) Voimia paljon <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla S, tervetuloa! Täytyy vilkaista sinunkin blogiasi. Niin ja kiitos <3

      Poista
  3. Halaus. <3

    Ikäviä juttuja, ei mikään ihme jos ahdistaa! Kunpa se tilanne tuosta tasoittuisi. Varmasti ihan oikea päätös lykätä inssiä, eipä se niin kuukauden tai parin päälle ole! Parempaa oloa sinne lähetän sylikaupalla. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Helmi. <3 Niin mekin ajattelimme, ettei tässä vaiheessa enää kuukausi tai pari tunnu kovinkaan pitkältä ajalta. Tiedän, ettei inssi tule olemaan henkisesti helppo, joten haluan kerätä siihen rauhassa voimia.

      Ihania pakkaspäiviä sinulle. <3

      Poista