Sivut

perjantai 5. heinäkuuta 2013

Täydet 10

Eilen minulla oli aivan järkyttävä päänsärky koko päivän. Särkylääkkeet eivät auttaneet lainkaan. Tiesin heti mistä on kyse. Minulla on samanlainen päänsärky aina juuri edellisenä päivänä ennen kuukautisten alkamista tai toisinaan ensimmäisenä vuotopäivänä. Tänään aamulla kipu jatkui, on jatkunut jälleen koko päivän. Päätä kiristää ja vihloo kauttaaltaan, lääke ei auta. Olo on tukala. 

Vatsaoireita ei ole juurikaan ollut, turvotusta lukuunottamatta. Pariin päivään ei ole tuntunut minkäänlaisia vihlaisuja tai nippailuja. Rinnat ovat olleet turvoksissa, eivät kuitenkaan erityisemmin arat. Ehdin jo hieman toivoa, haaveilla.

Tänään alkoi yk 10. Luku tuntuu hurjalta. Vaikka mitä väliä sillä toisaalta on. Sama se, kuinka monta kiertoa on takana. Tämä tuntuu pahalta. Niin kovasti kun olemme odottaneet ja toivoneet. Meillä on yrittämistä takana nyt tasan 8 kuukautta. Kiertoni ovat niin lyhyitä, että niiden määrä on suurempi. Ei 8 kuukautta ole paljoa, tiedän sen. Mutta minusta alkaa koko ajan vain tuntua enemmän siltä, ettemme välttämättä saa omaa pikkuistamme alulle täysin omin keinoin. 

Olemmekin miehen kanssa pohtineet yksityisellä puolella käymistä jo nyt syksyllä. Vaikka siinä vaiheessa emme olekaan yrittäneet vielä vuotta, niin ehkä pääsisimme kuitenkin vastaanotolle ainakin juttelemaan tilanteestamme ja tekemään jonkinlaista suunnitelmaa, miten edetä. 

Kaikesta huolimatta yritän nauttia viikonlopusta. Hyvä ystäväni on tulossa tänään vielä luokseni yöksi, vietämme tyttöjen iltaa. Kunpa päänsärkyni hieman hellittäisi. Huomenna lähden todella pitkästä aikaan ystävieni kanssa juhlimaan. En ole ollut kaupungin yössä aikoihin, mutta nyt tuntuu siltä, että pieni irtiotto voisi tehdä hyvää.

Mukavaa viikonloppua!

21 kommenttia:

  1. Eikä!!! Yhyy! Voi harmin harmi, ettei vieläkään. Epäreilua. Varaudun samaan oloon huomenna, tosin mun kierrot on niin sekaisin, että saatan joutua viikonkin vielä piinailemaan. Sunnuntaina teen sen testin. Jos jotain positiivista, niin ole onnellinen, että kiertosi on niin säännöllisiä ja lyhyitä. Itselläni viimekierto oli 40 päivää, huh. Voimia ja jaksamista! Nyt teet kaikkee mukavaa, osta herkkuja ja nautiskele ystävien seurasta. Ja voithan sanoa julkiselle, että ootte jo vuoden yrittäneet.. Ei ne sitä mistään tiedä ettei vuosi ole ihan täynnä. Jos siis siltä tuntuu. Hyvää viikonloppua ja voimahalaus! T. Tyttönen24

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tyttönen24! <3 Totta, lyhyet ja säännölliset kierrot ovat kyllä todella positiivinen asia. Jännitän vielä kovasti sinun puolestasi ja pidän peukkuja! Kunpa, voi kunpa. :)

      Mukava puuhastelu on auttanut ja ihanat herkut myös. :) Onneksi on kesä, kaikki on niin paljon helpompaa ja aurinko auttaa minua taas jaksamaan. :)

      Täällä on peukut pystyssä, odotan kovasti uutisiasi! :)

      Poista
    2. Voi kiitos sinulle Nuppu tuestasi ja peukuista. Ne auttoivat. Sain nimittäin tänään positiivisen tuloksen. Kiitos. On aika hämmentynyt olo, mutta samalla on onnellinen ja pelottaa... Mulla takana yks plussa, jonka jälkeen vuoto alkoikin... Joten osaan olla varuillani. Meillä auttoi clomit. ( ja join greippimehuakin vähän... ;)) voimia ja minä pidän teille peukkuja! Seurailen sun kirjottelua. Ihanaa kesää ja kiitos! T.tyttönen24

      Poista
    3. Voi että miten mahtavia uutisia! Onnea aivan älyttömästi! <3 Nyt vaan päivä kerrallaan ja usko siihen plussaan ja siihen, että pikkuinen pysyy mukana. Olen niin iloinen puolestasi. :)

      Ja kiitos taas tsempeistä! Olisi mukava kuulla jatkossakin sinun kuulumisistasi. :)

      Poista
  2. Voi kurjuus, olen pahoillani. :( Halauksia lähetän ja kasan parempaa mieltä!

    Yksityiselle voi onneksi mennä juttelemaan/tutkittavaksi koska vaan, oli sitten yritystä takana kuukausi tai vuosia. Mekin menimme noihin aikoihin tutkimuksiin. En jaksanut odottaa pidempään, vaan halusin tietää missä mennään.

    Mukavaa tyttöjeniltaa! toivon mukaan päänsärkysi hellittää mahdollisimman pian. Pidähän hauskaa ystäväsi kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Helmi! <3

      Mukava kuulla, että te menitte tutkimuksiin näihin aikoihin. Emmeköhän mekin voida siis mennä pian! Eilen suunnittelimmekin jo varaavamme ajan viimeistään syyskuun alkuun, riippuen miten aikoja on tarjolla. :)

      Päänsärky on onneksi tänään jo tiessään ja voin nauttia ystävieni seurasta. Ihanaa viikonlopun jatkoa sinullekin! <3

      Poista
  3. Voi harmi! :( Jospa se numero kymmenen olisi se onnenluku. Täällä odotellaan myös, mitään oireita mistään (raskaudesta tai menkoista) ei ole. Nyt on kp 29, joten ihan hyvin menkat voisivat alkaa jo nyt viikonloppuna. Toisaalta, en ole varma olenko edes ovuloinut, joten menkat voivat ihan hyvin alkaa reippaasti myöhässäkin (tai suunnilleen ensi jouluna...). Ainakaan raskaustestiä en aio tehdä ennen kuin vasta viikon tai parinkin kuluttua jos niitä ei kuulu.

    - Ditchlilly

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ditchlilly! <3 Kunpa numero kymmenen tosiaan olisi se onnenluku. Aion uskoa niin, ei tätä muuten taas jaksa!

      Sinulla on jälleen jännät paikat edessä. Pidän sinulle kovasti peukkuja! Kunpa oireettomuus olisi hyvä merkki sinun kohdallasi tällä kertaa, se voi hyvinkin olla! Minä jaksan uskoa puolestasi. Tsemppiä! :)

      Poista
  4. Voi harmi :/ Ei muuta kuin uutta yritystä! Jos jotain positiivista niin onneksi sulla on niin lyhyt ja tasainen kierto. Itsellä kun alkoi jo viime viikonloppuna menkat, mutta kun kierto on niin pitkä niin kuun lopussa saadaan molemmat jännittää yhtäaikaa :) Nyt vain kovasti muuta puuhaa ja ajateltavaa niin aika menee nopeaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria! <3 Ja oikeassa olet, lyhyet ja tasaiset kierrot ovat hyvä juttu. Ei tarvitse odottaa taaskaan kauaa uusia hedelmällisiä päiviä. :)

      Harmi, että sinullakin alkoi menkat, mutta hauskaa jännittää yhdessä kuun lopussa! Paljon tsemppiä sinullekin. :)

      Poista
  5. <3 kyllä se plussa sieltä vielä tulee. Tänään minullakin menkat alkoi, korkeelta putosin, oltiin jo kp33.. Kaikkea hyvää teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Voi harmi, että sinunkin menkkasi alkoivat... On kamalaa, kun toivo ehtii herätä kunnolla ja sitten totuus iskee päin kasvoja. Tsemppiä kovasti!

      Poista
  6. Me menimme yksityiselle vieläkin aiemmin kuin moni kommentoinut, olikohan pillereiden lopettamisesta edes viittä kuukautta. Eri juttu tosin on se, että siinä välissä meillä ei ollut oikein kertaakaan oikeaa yrityskiertoa välissä, koska minulla on PCO eikä siis oikein minkäänlaista kiertoa omasta takaa (menkat tulevat miten sattuu, tässä tapauksessa jäivät kokonaan pois pillereiden lopettamisen myötä ja tämä PCO oli tavallaan tiedossa jo aiemmin). YTHS:llä kävin pyytämässä 3 kk Terolut-kuurin vuodon aikaansaamiseksi, mutta eihän se ovuloimattomuuteen auttanut.

    Eli suosittelen kyllä tutkimuksia jo syksyllä jos niille silloin on vielä tarvetta (toivotaan, ettei ja olisitte saaneet tärpin ennen sitä!). Yksityisellä kun tosiaan on vähän eri juttu siinä hoitojen alkuvaiheessa, se ei ole niin kalenterin tarkkaa.

    Kaikkea hyvää kesänne jatkoon miehesi kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! :) Ihana saada kannustusta siihen, että voimme aivan hyvin mennä jo yksityiselle alkututkimuksiin.

      Oletteko te saaneet apuja ovuloimattomuuteen? Juuri tuo ovulointi minua jännittää, sillä olen saanut vain sen yhden ovisplussan. En tosin ole testannutkaan kuin muutamassa kierrossa vaan, mutta silti. Haluaisin asioihin varmuuden. :)

      Kiitos tsempeistä ja kaikkea hyvää sinullekin! :)

      Poista
  7. Oon pahoillani, että taas edessä oli pettymys. :( Tsemppiä ja voimia kovasti uuden toivon herättelyyn. Aivan varmasti teillä vielä tärppää. Ja mekin mentiin tutkimusten aloituskäynnille julkiselle puolelle jo siinä vaiheessa, kun yritystä oli takana n.11kk.

    <3 paijauksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tyttöankka tsempeistä ja paijauksista. <3 On alkanut tuntua siltä, ettemme taida saada vauvaa täysin omin keinoin, joten parasta hakea apua mahdollisimman pian. :)

      Poista
  8. Kysyit tuosta ovuloimattomuudesta...

    Kyllä saimme apua siihen ja raskauden alullekin suhteellisen pian hoitojen aloittamisesta (5 kk hoitojen jälkeen, nyt menossa rv 30 jo). Tosin minun PCO:ni on sitä luokkaa, että ihan pelkät Clomit eivät riittäneet, koska ne eivät kohdallani edes tuoneet vastetta, vaan tarvittiin aikamoinen cocktail että ovulaatio aina saatiin aikaiseksi ja lopulta raskaus alulle (tablettihoidot Femar-lääkkeellä yhdistettynä pistoksiin ja pariin inseminaatioon).

    Mutta tuo sinun kiertosi toki viittaisi mielestäni siihen, ettei hormonaalinen häiriö (jos sellainen siis todettaisiin kohdallasi) olisi ainakaan kovin suuri, koska kuukautiset kuitenkin tulevat joka kuukausi, joskin lyhyellä välillä. Voihan olla, että ovulaatiosi vaihtelee ahkerasti paikkaa, jolloin sitä on vaikea havaita testaamalla. Se LH-huippu kun voi mennä niin nopeasti ohi.

    Ja vielä rohkaisisin, että jos vain suinkin talous sallii, niin kyllä yksityisen tutkimuksista ja mahdollisista hoidoista kannattaa maksaa. Me ainakin koimme sen huimana etuna, että todella tietää hoitojen etenevän ja lääkärin käyttävän kaiken ammattitaitonsa meidän hyväksemme (ja aina saman lääkärin, eli sekin toi sellaista luottamusta hoitojen aikana). Mekin olemme vasta melko äskettäin valmistuneita, mutta nipistimme sitten muusta rahanmenosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että saitte tarvitsemanne lääketieteellisen avun ja oma pikkuisenne on jo kovaa vauhtia tulossa tähän maailmaan. :) Saan voimaa ja toivoa tällaisista esimerkeistä. Jospa mekin saisimme oman ihmeemme aikaan ammattilaisten avustuksella.

      Olen jo katsellut yksityisten lapsettomuusklinikoiden hinnastoja ja hinnat ovat sitä luokkaa kuin arvelinkin. Tämä on kuitenkin niitä asioita, joista olemme miehen kanssa valmiita maksamaan. Olemme nyt päättäneet varata ajan mahdollisimman pian, jotta saisimme kaipaamiamme vastauksia. Olen aika varma siitä, että en tule raskaaksi ilman apuja, joten mitä sitä turhaan odottelemaankaan enää. :)

      Poista
  9. Tsemppihalaus <3 samaa pettymystä koetaan täällä päässä...yk 14 alkoi juuri. Alkaa usko loppua koko hommaan, vaikken tällä hetkellä stressaakaan asiasta. Kummallista asiassa on vielä se, että mulla on oikeen "mallikelposet" menkat..aina säännölliset ja oviksenki bongasin aina ku testailin. Juteltiin miehen kanssa, että kun 2 vuotta yrittämistä tulee täyteen, hakeudumme ammattilaisten puheille. Ehdottomasti kannattaa hakeutua jo aiemmin, jos asia vaivaa jatkuvasti. Tsempit meille molemmille!!

    T: Julia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Julia ja tsemppihalaus takaisin! <3 Kurjaa, että sinäkin jouduit pettymään.

      Kauan teillä on ajallisesti yritystä nyt takana? Nämä ovat niin kummallisia asioita, etten yritä enää edes ymmärtää. Kaiken pitäisi olla hyvin ja kunnossa, pikkuisella hyvä kasvualusta, mutta silti positiivista testitulosta ei kuulu. Itselläni on nyt sellainen olo, että on pakko selvittää, mistä kiikastaa.

      Paljon voimia! :)

      Poista
  10. Vuosi ja 2kk yritystä takana. Kiitos <3

    T:Julia

    VastaaPoista