Sivut

maanantai 9. syyskuuta 2013

Järkytys

Tämän päiväinen lääkärikäynti oli järkytys.

Lääkäri oli edelliskertaa tylympi ja jotenkin hajamielisen oloinen. Oloni oli epämukava eikä lainkaan luottavainen. Lääkäri kyseli samoja asioita kuin ensikäynnillä. Näkisi tiedot kuulemma koneeltakin, mutta on "helpompaa kysyä uudestaan". Lääkäri ei ollut siis lukenut lainkaan ensikäynnillä läpikäytyjä asioita ennen kuin kutsui minut sisään huoneeseen. 

Sitten seurasi se jännittävin osuus: minun verikokeideni tulokset. Kokeista ei käynyt ilmi minkäänlaista häiriötä hormonitoiminnassa, kaikki on niinkuin pitääkin. Verikokeiden mukaan olen ovuloinut ainakin edelliskierrossa. Lääkäri ei ottanut tuloksiin sen enempää kantaa enkä osannut itse mitään kysyä. Lääkäri palasi vielä miehen siemennestenäytteeseen. Kyseisen näytteen määrä oli 0,5 ml normaalimäärää pienempi. Lääkärin mukaan näytteessä oli normaalia vähemmän nestettä, mutta itse siittiöiden määrä ja liikkuvuus olivat hyvät. Näin ollen voisi päätellä, että kyseessä oli vain satunnainen ongelma. Ongelmana lääkäri näytteen määrää vaikutti pitävän. Kerroin kyllä miehellä olleen hieman hankaluuksia näytteen antamisessa jännityksen vuoksi ja lääkäri totesi sen voivan selittää normaalia pienemmän määrän. Lääkäri sanoi laittavansa kohdallemme selittämätön lapsettomuus. Sen kuuleminen sattui.

Yhtäkkiä lääkäri totesi, että tehdään inseminaatio mahdollisesti loppuviikosta. Leukani loksahti suurinpiirtein lattiaan, näin kuvainnollisesti. Lääkäri ei kysynyt, että tiedänkö, mitä inseminaatiolla tarkoitetaan tai mitä mieltä olisin siitä. Olin aivan hämilläni ja ilmeisesti naama niin peruslukemilla, ettei lääkäri välittänyt siitä sen enempää kertoa. Nyökyttelin vain ja olin suostuvainen. En osannut siinä hetkessä muutakaan.

Seuraavaksi oli vuorossa ultra. Kaikki oli siltäkin osin kunnossa. Munasarjat näyttivät normaaleilta, joskin lääkäriltä kesti jonkin aikaa löytä vasen munasarja. Oli kuulemma "suolenmutkan takana piilossa". Yksi 16mm johtofollikkelli löytyi, en nyt muista kummalta puolelta. Lääkärin mukaan tilanne oli hyvä ja ennuste inseminaation onnistumiselle hyvä.

Lopuksi lääkäri varasi minulle ajan perjantaille ja antoi nopeasti ohjeet. Ovulaatiotestejä tästä päivästä alkaen ja jos saan niihin plussan ennen torstaita, niin soitto klinikalle ja uusi aikaisempi aika inseminaatiolle. Muussa tapauksessa torstaina aamulla Pregnylin pistäminen ja perjantaina klinikalle. Kaikesta tästä kovin hämmentyneenä pääsin hoitajan luo, joka opasti pistämisessä. Hoitaja oli ihana. Hän kyseli tuntemuksistani ja oli hyvin empaattinen. Olin vielä niin järkyttynyt, etten osannut oikein muuta kuin kuunnella ja vastailla neutraalisti. Maksoin käyntini ja lähdin töihin päin.

Matkalla soitin miehelle. Hän oli vähintään yhtä järkyttynyt kertomastani. Emme ehtineet jutella kunnolla, en viitsinyt julkisissa kulkuvälineissä moisesta asiasta puhelimeen kailottaa. Koko päivän töissä pidättelin itkua, olin järkyttynyt. Päivä meni onneksi nopeasti ja sain pidettyä itseni kasassa. Kotiin päästyäni annoin itkun tulla.

Miehen tultua kotiin olin jo rauhoittunut. Olimme kumpikin tahoillamme miettineet asiaa ja päätyneet samaan ratkaisuun: emme ole vielä valmiita aloittamaan hoitoja. Tuntui helpottavalta kuulla se miehen sanomana. Emme halua ottaa vielä seuraavaa askelta, se tuntuu tällä hetkellä liian suurelta ja pelottavalta. Emme uskalla ottaa sitä riskiä, että inseminaatio ei tuottaisi sitä toivotuinta lopputulosta.

Keskustelimme asiasta pitkään ja olimme kumpikin yhtä hämmentyneitä siitä, millaisella aikataululla lääkäri inseminaatiota ehdotti. Tai ei edes ehdottanut, vaan määräsi. Siltä se tuntui ja se järkytti minua kaikista eniten. Missään vaiheessa lääkäri ei kysynyt, miltä se vaihtoehto minusta kuulostaisi. Mielipiteelläni ei ollut mitään väliä. Meitä järkytti se, että lääkäri ehdotti inseminaatiota jo samalle viikolle, muutaman päivän päähän. Mielestämme kyseessä on kuitenkin iso päätös, päätös ottaa lapsettomuushoidoissa seuraava askel. Ei kai sellaista päätöstä voi tehdä minuutissa tai kahdessa. 

Meillä on yritystä takana nyt 10 kuukautta. Eikö vielä ole liian aikaista turvautua inseminaatioon? Niin me sen koemme. Siksi päätimmekin yhdessä, että perun perjantain ajan. Emme ole vielä valmiita. Pidämme aikalisän. Jos ja kun jossain vaiheessa palaamme klinikalle, vaihdamme ehdottomasti lääkäriä. Olen pettynyt lääkärimme toimintaan, todella.

Olen valtavan helpottunut päätöksestämme. Ehdin käydä jo tämän päivän aikana kaikki kauhuskenariot läpi ja sain fyysisiä oireita ahdistuksesta. Miehen kanssa keskustellessani tajusin, ettei meillä ole mikään kiire. Emme ole yrittäneet vielä pelottavan kauaa, kaikki saattaa vielä kääntyä parhain päin itsestäänkin. Kuka sitä tietää. Meidän on vielä hetki pakko saada ajatella niin.

29 kommenttia:

 1. Oivoi.. Meillä 3v yritystä ja nyt vedettiin koko homma jäähylle, tullut niin paljon muuttujia elämään! Joten päivien laskemiset ja yrityksen yritykset saavat jäädä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä watels! Ehkä tauko voi tehdä ihan hyvääkin. Sen jälkeen asiat saattaa nähdä taas hieman uudessa valossa ja on voimia jatkaa. :)

   Poista
 2. Olipas melkoista liukuhihnatyötä kyllä lääkäriltä. Olisi voinut paremmin ottaa huomioon teidän yritysaikanne ja sen, että nyt on vasta aloitettu tutkimukset. Meillä selittämätön lapsettomuus ja alkuun saatiin 4 kierron ajalle Clomit.

  Onko sulle tehty aukiolotutkimus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liukuhihnameiningiltä se kyllä tuntuikin. Ei ole tehty aukiolotutkimusta. Ensikäynnillä oli puhetta, että se tehtäisiin vasta kolmannen tuloksettoman kierron jälkeen. Silloin oli tosin vielä selvittämättä ovuloimiseni, joten ehkä siihen asiaan olisi hyvä palata jossain vaiheessa. Mutta eri lääkärin kanssa. :)

   Paljon tsemppiä Suvi teille Clomien kanssa, kunpa saisitte pian onnellisia uutisia. :)

   Poista
 3. Voi ei, harmi että on ollut huonot kokemukset loppujen lopuksi tästä lääkäristä. :/

  Toivotaan, että teilläkin vielä joskus ehkä luomuna tärpää tai viimeistään sitten kun olette valmiita hoitoihin! Pakko sanoa, että kun oman yrityksen aikaan raskauden- ja vauvankaipuu oli kova, oli silti myös vapauttavaa olla huolehtimatta ehkäisystä.

  Tsemppiä jatkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos C.! Haluan itsekin vielä uskoa luomuraskautumisen mahdollisuuteen. Nyt aiomme ottaa rennosti ja antaa asioiden edetä omalla painollaan. :)

   Paljon tsemppiä sinullekin, nautihan kasvavasta masustasi. :)

   Poista
 4. Oho, ompas outoa lääkäriltä. Oon kanssasi samaa mieltä tuosta, että on turhan aikaista vielä tuolle inseminaatiolle. Eikös sinulla alkanut juuri joku lääkinnällinen hedelmöitysjuttu? Eikö sitä juuri pitäisi kokeilla ensin, ainakin muutamia kiertoja :o. Tosi kummallista...

  Itse olen päättänyt, että yritetään vielä 3 kiertoa ja sitten jos ei siinä ajassa tärppää, niin juttu menee jäähylle joksikin aikaa.

  Sillä tauolla keskityn opiskeluihin ja työntekoon, jos töitä tulee. Ja kun valmistun harkitsen yrityksen perustamista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lääkäreitäkin on näköjään niin monenlaisia. Kaikki eivät tunnu tekevän työtään kovinkaan antaumuksella. :/

   Söin tässä kierrossa kp 2-6 Femareita, aivan turhaan siis. Niiden tarkoituksena oli edesauttaa ovulaatiota, mutta verikokeista selvisikin jo tämän kierron Femarit syötyäni (eli eilisellä lääkärikäynnillä), että olen ainakin edelliskierrossa ovuloinut, joten voidaan olettaa, että ovuloin muulloinkin. Näin ollen minun ei tarvitse syödä Femareita ovulaation vauhdittamiseksi.

   Ehkä pieni tauko tekisi teillekin pelkästään hyvää, varsinkin jos tuntuu, että se tulisi tarpeeseen. On hyvä ajatus keskittyä opintoihin ja saattaa ne loppuun. Toivottavasti saisit töitäkin! Tsemppiä teillekin. :)

   Poista
 5. Voi Nuppu! Kuulostaa tosi kurjalta kokemukselta. Selvästi lääkäri ei ollut perehtynyt teidän taustoihin ja mielessään kuvitteli, että suunnitelmissa oli ollut luonnollisesti inseminaatio. Äh ja höh.

  Ihanaa, että saitte miehen kanssa puhuttua ja olitte molemmat samoilla linjoilla.

  Vaikka sitä toivoo, että verikokeissa ym. olisi jotain pielessä, jotta tietäisi, mitä hoitaa, on kuitenkin aika hyvä uutinen, että olet ovuloinut viime kierrossa. Sehän kertoo, ettei munasarjasi ole aivan untenmailla. Teillä on varmasti mahdollisuus myös luomuplussaan, vaikka se on antanut itseään kovasti odotella. Ja hormonihoitojen vauhdittamana vielä paremmat mahdollisuudet. Kyllä teillä vielä onnistaa Nuppu <3. Toivottavasti tämä jäisi ainoaksi kurjaksi kokemukseksi klinikalla ja saisitte jatkossa asiantuntevaa ja ystävällistä hoitoa.

  Miten jatkatte tästä eteen päin? Jatkatko femareiden(?) syömistä? Vai pidättekö taukoa hoidoissa?

  Tsemppihalaus Nupulle <3 !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tyttöankka ihanasta ja myötätuntoisesta kommentista! <3 Tuli hyvä ja jopa aavistuksen verran toiveikas olo. :)

   Epäluottamusta herätti juurikin se, ettei lääkäri ollut lukenut esitietojamme ennen käyntiäni. Ehkä hän olisi sieltä voinut luntata, että inseminaatiosta ei oltu puhuttu sanallakaan ensikäynnillä. Noh, kaipa lääkäritkin ovat joskus vain huolimattomia ja kiireisiä. Tai välinpitämättömiä. :/

   Onhan se totta, että ovuloimiseni ainakin edelliskierrossa on hyvä uutinen. Ainakin kehossani tapahtuu jotain, vaikka se ei aivan vielä riitäkään. Nyt tarvittaisiin ehkä sitä onneakin hieman matkaan. :)

   Ajatuksenamme on ollut pitää nyt taukoa hoidoista ja jatkaa ehkä muutama kierto täysin luomuna. Tosin en ole ehtinyt vielä pohtia tuota Femar-asiaa sen kummemmin. Lääkärin puheista päättelin, ettei niistä ole oikeastaan hyötyä nyt, kun olen todistetusti ovuloinut luomunakin. Toisaalta, ehkä niistä ei olisi haittaakaan. Eihän sitä tiedä, että ovuloinko esimerkiksi seuraavassa kierrossa. No, täytyy vielä miettiä ja olla yhteydessä klinikkaan. Mikäli tarvitsemme vielä klinikan palveluita, niin ainakin aiomme vaihtaa lääkäriä.

   Kiitos halista! <3

   Poista
 6. Huh huh. Hyvä, että pidätte päänne ja teette niin kuin teille on parasta. Ehtiihän tuota sitten myöhemminkin. Pärjäilkää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helmi! Kyllä näissä asioissa on tärkeintä edetä omaan tahtiin, sen tajusimme eilen. :)

   Poista
 7. Onpa tosi kummallista toimintaa lääkäriltä! Tulee sellainen olo, että hän ei ole perillä missä mennään ja olettaa vaan, että inseminaatio on ollut kohdallanne jo suunnitteilla. Ymmärrän, että varmasti olit/olet järkyttynyt.
  Ja eihän sinulle ole tehty munatorvien aukiolotutkimustakaan vielä?

  Meillä ensimmäinen hoito oli inseminaatio. Sitä ennen ei kokeiltu edes pelkkää ovulaation induktiota. Mutta tästä kyllä keskusteltiin lääkärin kanssa ja päätös oli täysin meidän oma. Kierto, jossa inssi tehtiin, oli meidän 14. yrityskierto.

  Todella hämmentävää kyllä. Kerro ihmeessä puhelun yhteydessä, että asia tuli hieman järkytyksenä. Lääkäri on tainnut muistella ihan omiaan, kun tällaisesta ei ole teidän kanssa yhteisesti puhuttu aikaisemmin mitään. Tökeröä ja kurjaa. :(

  Tosiaan, 10 kuukautta on vielä vähän ja teillä on kaikki edellytykset (kuten tutkimustuloksistakin voi nähdä) onnistua ihan luomustikin tai pelkän Femarin avulla. Halauksia Nuppu ja anna palautetta klinikalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helmi! <3 Todella kummallista tuo toiminta, jäi paha mieli. Mutta kyseessä on onneksi vain yksi lääkäri. Uskon klinikan muiden lääkäreiden (ja varsinkin teidän lääkärinne, jolle voisin pyytää aikaa, jos sellaista vielä myöhemmin tarvitsemme) olevan kuitenkin hyviä ja luotettavamman ja ammattitaitoisemman tuntuisia. :)

   Teidän tapauksessa inseminaatioon edettiin juuri niinkuin mielestäni pitääkin, yhdessä pohtien. Minulle ei tosiaan ole tehty aukiolotutkimusta vielä. Suunnitelmana oli tehdä se vasta kolmannen Femar-kierron jälkeen, mikäli ei olisi tärpännyt. Nyt kun selvisi, ettei syy ole ovuloimattomuudessani (ilmeisesti yhden verikokeen perusteella tällaisen yleistyksen voi tehdä), niin voisi tutkimus olla kuitenkin tarpeellinen. Sitten olisi ainakin selvitetty kaikki mahdollinen.

   Soitin klinikalle ja kerroin, että hämmennyimme kovasti siitä, miten lääkäri asiansa esitti. Ystävällinen hoitaja tuntui olevan pahoillaan. Kiitos Helmi tsempeistä! Niistä tuli hyvä mieli. <3

   Poista
  2. Harmittaa sun puolesta tämä juttu. :( Tosi kurjaa, että lääkärinne ei osoittautunutkaan hyväksi vaan ihan päinvastoin. Hänhän vaihtoi muutenkin vasta hetki sitten Fertinovalta Graviditakselle, mutta itse en koskaan Fertinovalla ollut hänen kanssaan tekemisissä.

   Voin kyllä suositella meidän lääkäriämme jos hoitoja täytyy vielä jatkaa. Hän on juurikin hyvin luotettava ja ammattitaitoinen, joskaan ei mikään puheliain tapaus. ;) Mutta tietää todella mitä tekee.

   Toivon todella kovasti, että teillä tärppäisi luomusti, mikä on aivan mahdollista! Femar tukee omaa hormonitoimintaa, joten sen käytöstä ei varmaankaan ole haittaa, vaikka kroppa toimisikin.

   Onneksi hoitaja sentään osasi pahoitella tapahtunutta, vaikka mielestäni lääkäri voisi kyllä erikseen pyytää teiltä anteeksi. Toivottavasti seuraavat kokemukset ovat jo parempia. Lähetän täältä paljon hyviä ajatuksia ja kiitän vielä erikseen siitä, miten olet tsempannut minua meidän hoitomme varrella. <3

   Poista
  3. Kiitos Helmi rakas kauniista sanoistasi. <3

   Kirjoitustesi perusteella olen päätellyt lääkärinne olevan mitä luotettavin ja ammattitaitoisin. Ehdottomasti käännymme hänen puoleensa mikäli muutaman kuukauden kuluessa ei tapahdu mitään. Kiitos kovasti luomuraskaus-tsempeistäsi, ne tulevat enemmän kuin tarpeeseen. Ajatus tuntuu kaukaiselta, vaikka sitä niin toivonkin. Tosiaan, femareista tuskin mitään haittaakaan on, joten saatan popsia niitä seuraavissakin muutamassa kierrossa.

   Kiitos itsellesi kaikesta tuesta, se on ollut minulle äärimmäisen tärkeää. :) Ja vastavuoroisesti on ilo tukea sinua ja teitä. Kyllä me vielä onnistutaan! <3

   Poista
 8. Siis ihan järkyttävän epäammattimaista! Eihän tommosta voi vaan töksäyttää, vaan siihen tarvitaan harkinta-aikaa! Ja tuoki ettei ollu perehtyny teidän tietoihin...huhhuh. Tsemppiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, olen täysin samaa mieltä kanssasi. Niinkuin taisin jo aiemminkin todeta, lääkäreitä tuntuu olevan moneen junaan. Kaikki eivät tee työtään kovinkaan antaumuksella. Onneksi lääkärin voi vaihtaa helposti!

   Kiitos tsempeistä! :)

   Poista
 9. Harmillinen käynti! On kuitenkin hienoa, että päätitte edetä OMAN tahtonne mukaan. Vaikka hoidot ovatkin nykypäivää, ei tämän lääketieteen alan asioista saisi kuitenkaan tulla liukuhihna-asiointia.

  Mielestäni tuo ns. selittämättömyys tilanteessanne on sinänsä "hyvä" juttu, että kaikki vaihtoehdot ovat vielä avoinna. Mahdollisuus saada luomuvauvakin on vielä täysin olemassa. Tärpätähän voi vaikkapa ihan pian, tämän vuoden puolella.

  Tsemppiä toivottelen minäkin!

  -M

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos M! :)

   Olen täysin samaa mieltä, ei tällaisia asioita saisi missään nimessä hoitaa liukuhihnamaisesti.

   Ajatus luomuvauvasta on kutkuttavan ihana, mutta myös niin kaukainen. En kuitenkaan aio menettää toivoani, sillä kyllähän sitä vielä on.

   Kiitos mukavista sanoistasi ja tsempeistä. :)

   Poista
 10. Ei ole todellista, miten ajattelematonta toimintaa lääkäriltä! Teillä on yritystä takana kuitenkin niin vähän vielä, että spontaani raskaus on aivan mahdollinen, kun mitään "vikaa" ei löytynyt. Meille sanottiin klinikalta, että mikäli mitään vikaa ei löydetä, hoitoja lähdetään tekemään vasta, kun yritystä on takana kaksi vuotta. Se kun ei ole mikään harvinaisen pitkä aika raskautumiselle. Toki hoidot aloitetaan aikaisemmin, mikäli vikaa todetaan.

  Tuossa teidän tapauksessa haiskahtaa vähän rahastus. Mahtoiko lääkärillä olla kiire vain rahan takia...? Melko tunteettomalta meinaan vaikuttaa.

  Hyvä, että olette itse ajatelleet asiaa ja tullut tuohon päätökseen, kannustan teitä yrittämään itsenäisesti ja unohtamaan kaikenmaailman "selittämättömät lapsettomuudet", mielestäni sellaisesta ei voida vielä puhua. Tai siinä tapauksessa kaikki hetkenkin lasta yrittäneet ovat tahattoman lapsettomuuden diagnoosissa.

  Tässä kohtaa voin oikeasti olla tyytyväinen kunnan palveluun asiassa. Siellä otetaan ihmiset ihmisinä ja huomioidaan asiat oikeissa mittasuhteissa.

  Olen järkyttynyt kertomastasi.

  *Hali*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Erika halista ja myötätunnosta! :)

   Tottahan se on, että kaksikaan vuotta ei ole vielä mikään harvinaisen pitkä aika. Mutta se on monelle varmaan kuitenkin liian pitkä aika odottaa ja siksi yksityisellä puolella inseminaatioon päädytään ehkä nopeammalla aikataululla. Mutta meidän tapauksessamme mielestäni aivan liian nopealla aikataululla.

   Kamala ajatus tuo rahastus, mutta samaa olemme miehen kanssa pohtineet. Onhan se mahdollista. Jotenkin haluaisin uskoa, että kyseessä oli vain yksittäisen lääkärin jonkinlainen välinpitämättömyys. Klinikalla on muuten ollut helppo ja mukava asioida ja hoitajat ovat olleet todella ammattitaitoisia ja ystävällisiä. Mukava kuulla, että olet ollut tyytyväinen kunnan palveluihin. Uskon, että siellä on myös pätevää henkilökuntaa, jotka osaavat kohdata asiakkaat oikein. :)

   Hyvä pointti tuo, että vielä on varhaista puhua selittämättömästä lapsettomuudesta. Yritän muistaa, ettemme ole loppupeleissä yrittäneet vielä kovinkaan kauaa ja luomuraskauskin on vielä mahdollinen. :)

   Poista
  2. Lääkäri sanoi meille, että spontaani raskaus on meilläkin se todennäköinen keino raskautua, tai siltä tässä kohtaa asiat näyttävät. Kyllä jokaisen vauvakuumeilijan kohdalla parikin kiertoa tuntuu jo ikuisuudelta yrittää, mutta pitää muistaa, että luonto ja ihmiselämä ei ole mikään yksinkertainen juttu kuitenkaan. Ei me tuosta noin vain synnytä. Nämä koitan itsekin aina muistaa tässä ankeudessa. :)

   Poista
  3. Toivon niin kovasti kuin ihminen voi vaan toivoa spontaania raskautta meille kummallekin! Siinä olet kyllä harvinaisen oikeassa, että ei me tuosta noin vaan synnytä. Hyvin sanottu. :)

   Pakkohan tässä on koittaa pitää järki kädessä ja muistaa realiteetit. Tsemppiä vielä! :)

   Poista
 11. Voihan se olla, että lääkäri olisi halunnut tehdä inssin kokeilumielessä, jotta sperman todellinen laatu selviää...? Kuitenkin, kun teillä oli tuo määrä alle viitearvo. Meillä ekassa miehen testissä juurikin tuo sperman määrä oli alle viitearvon, myös kyllä siittiöidenkin määrä siinä. Toinen testi tehtiin ja oli viitearvojen sisällä ja lääkäri puhui, että tehdään inssi nyt kokeilumielessä, että nähdään miten pesu sitten vaikuttaa... tiedän muitakin kenelle tehty juuri näin. ja vaikuttihan se meillä, käsittämättömän huonolla tavalla. Nyt aloitellaan sitten jo icsi-hoitoa.
  Ehkä lääkäri ajatteli, että se olisi ollit nyt helppo testaa, kun kierron aika oikea jne. Mutta siis joka tapauksessa todella tympeää käytöstä lääkäriltä!
  Me ollaan kunnalla ja kaikki tehty yhteisymmärryksessä ja kunnolla keskustelemalla. Mutta te olette ajoissa liikenteessä ja teillä on vielä aikaa! Tsemppiä ja haleja! Mitään ei pidä tehdä mikä ei tunnu oikealta!

  VastaaPoista
 12. Luin mun viestin tuossa ^ ja se vaikutti nyt tyhmästi kirjoitetulta! Tarkoitin siis sitä, että kun kirjoitit, että lääkäri piti tuota sperman vähäisempää määrää ongelmana, niin ehkä hän ajatteli niin, että siinä inssissä näkisi sitten sen pesunkin tuloksen, vaikuttaako se jne... kun pohdin, että miksi ihmeessä muuten jo inssi teille. Toivottavasti ymmärsit, mitä tarkoitin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Ymmärsin hyvin mitä tarkoitit, ei se ollut mitenkään tyhmästi kirjoitettu. :) Olet varmasti oikeassa siinä, että lääkäri ajatteli inssiä kokeilumielessä, eihän siitä hänen näkökulmastaan mitään haittaakaan olisi ollut. Mutta me ajattelemme itse eritavalla emmekä ole valmiita vielä moiseen. Inssi tuntuisi tässä vaiheessa liian suurelta askeleelta.

   Kurjaa, ettei inssi tuottanut teille sitä toivotuinta lopputulosta. Mukava kuitenkin kuulla, että teillä hoidot ovat edenneet yhteisymmärryksessä. Oikein paljon tsemppiä teille tuleviin koitoksiin! Voimia ja jaksamista. :) Olette uuden hoidon alkaessa taas varmasti jo paljon lähempänä oman pikkuisenne saamista!

   Kiitos vielä tsempeistä. :)

   Poista
 13. Tää on vanha postaus, mutta kommentoin kuitenkin. Ihmiset on tosi erilaisia. Ollaan varmaan oltu samalla lääkärillä ja mä olen tuossa vaiheessa hihkunut riemusta. Ihanaa, ensikäynnillä ei ollut puhetta inseminaatiosta ja sitten se tapahtuu jo kohta. En meinannut pysyä nahoissani, siksi olin hakeutunut yksityiselle, että jotain alettaisin tehdä pian. Olin hiljainen, mutta siitä syystä, että olin niin onnellinen. Nyökyttelin hiljaa ja tyytyväisenä inseminaatiosuunnitelmille. siksihän olin Femariakin syönyt. Luulen, ettei lääkäri sitä määrännyt, siitä saa kieltäytyä.

  Tästä lääkäristä voin sanoa, että "hajamielisyys" ei ole mielestäni hajamielisyyttä vaan sellaista alkukankeutta. Meillä oli ensikäynti syyskuussa ja ensimmäinen inssi lokakuussa. Ensimmäinen inseminaatio onnistui ja vauvaa jo odotetaan kovasti tänne.

  Mutta lääkärin pieneksi puolustukseksi, ehkä hän ajatteli että olitte hakeutuneet tutkimuksiin ja hoitoon alle vuoden yrittämisen jälkeen siistä syystä, että halusitte jotain tapahtuvan (niinkuin mekin) ja siksi ajatteli, että nopea toiminta on se mitä asiakas tapahtuu. Meille hän sanoi, että "Tehdän niin että inseminaatio tehdään jo maanantaina" katsoi minua, odotti nyökkäystä ja olimme samaa mieltä.

  VastaaPoista
 14. Vielä myöhäisempi postaus, mutta löysin blogisi vasta nyt. Olemme käyneet samalla lääkärillä ja olen puolestasi pahoillani, että kommunikaatio lääkärin kanssa on mennyt jostain syytä noin pahasti pieleen. Surulliseksi minut tekee blogisi seuraajat, jota ovat välittömästi leimaamassa yhden parhaista lääkäreistä ammattitaidottomaksi, rahanahneeksi ja välinpitämätömäksi. En tunnista noita piirteitä hänessä. Jouduimme kulkemaan hänen kanssaan pitkän tien ja olemme nyt todella kiitolllisia hänen erinomaisesta osaamisestaan ja myötäelämisestä.
  Samoin ystävämmekin, joka häntä meille suositteli.
  Puolestasi olen iloinen, että olet löytänyt hyvän tien eteenpäin. Toivon jaksamista teille molemmille.

  VastaaPoista