Sivut

torstai 5. syyskuuta 2013

Tuntemuksia ja tunnetiloja

Viikko on hujahtanut todella nopeasti, huomenna on jo perjantai ja viikonloppu häämöttää! Olen oppinut nauttimaan viikonlopuista aivan eritavalla nyt, kun olen ollut kesästä lähtien säännöllisessä päivätyössä. Aiemmin olen ollut aina vuorotyössä enkä ole oikein saanut kiinni siitä kuuluisasta perjantaifiiliksestä. Nykyisin tiedän mitä sillä tarkoitetaan ja se on mahtavaa.

Aloitin tällä viikolla siis uudessa työssäni. Työ on kuin luotu minulle! Se ei ole täysin koulutustani vastaavaa, mutta saan hyödyntää osaamistani juuri toivomallani tavalla. Työ on luovaa sekä hyvin vaihtelevaa ja jo ensimmäisen viikon perusteella voin sanoa olevani oikeassa paikassa. Työkaverini ovat mahtavia ja minut on otettu hyvin vastaan. Olen iloinen uudesta työstä.

Tänään on kp 6 ja viimeinen Femar-päivä. Muutamia tuntemuksia olen havainnut, liekö sitten sivuvaikutuksia vai jotain muuta. Parina iltana olen palellut kovasti, vaikka olen ollut paksun viltin alla pitkähihainen- ja lahkeinen oloasu päällä. Öisin olen herännyt kamaliin tuskanhikikohtauksiin, joiden jälkeen on alkanut pian taas paleltaa. Erityisesti eilen illalla mahaani nippaili kipeästi vuoronperää vasemmalta ja oikealta munasarjojen kohdalta. En tiedä ovatko nämä juuri Femarin aikaansaannoksia, mutta sellaisia oireita kuitenkin, joita ei ole aiemmissa kierroissa ollut. Mahan nippailuita on toki yleensäkin, mutta vasta kuukautisten lähestyessä loppukierrosta.

Ensi maanantaille minulla on varattuna ultra. Odotan sitä todella innolla, mutta hieman myös jo jännittää. Siellä kuulen verikokeideni tulokset, joista selviää ovulaatioasia. Ultrassa puolestaan selviää mikä on follikkelien tilanne. Itse ultrauskin jännittää omalta osaltaan, sillä se on ensimmäinen laatuaan. 

Minulla on hyvä tunne ja pitkästä aikaan luottavainen olo. 

6 kommenttia:

 1. Kiinnostaisi kovin tietää, mitä teet työksesi :) Pystytkö yhtään valottamaan asiaa? Kuulostaa mielenkiintoiselta, oikeen paljon työn iloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Julia. :) Mukava kuulla mielenkiinnostasi! Työskentelen sosiaali- ja terveysalalla, mutta ammattinimikkeeni on hieman harvinaisempi, ainakin vielä toistaiseksi. Olisi kiva kertoa työstäni enemmänkin, mutta haluan suojella vielä anonyymiuttani.

   Poista
 2. Haluan vain kertoa, että täällä toivotaan kovasti parasta teidän puolesta ja ollaan hyvinkin positiivisia ja optimistisia :) Ihanan jännittäviä hetkiä maanantaille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria ihanasta kommentistasi! :) Omakin olo on ollut positiivinen ja olen uskaltanut jopa toivoakin. Tuntuu hyvältä kuulla, että muutkin toivovat. :)

   Poista
 3. Kuulostaa tutulta nuo yöhikoilut. Mulla oli samanlaisia. Hyvä jos mitään sen pahempia oireita ei ole ilmennyt. Miltäs ultrassa näytti tänään? Itselläni Femarit aikaistivat ovulaatiota joskus jopa viikolla. Ovuloin kyllä luomusti normaalisti aika myöhään. Entä verikokeiden tulokset? Jännittää minuakin, miten sulla meni tänään ja millaisia uutisia tuli. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helmi, kun kyselet kuulumisiani. Se tuntuu mukavalta. :) Kirjoitan pian postauksen tämän päiväisestä, mutta lyhykäisyydessään kerrottuna: ultrassa näytti hyvältä (yksi melko iso johtofolli) eikä verikokeideni tuloksissa ilmennyt mitään häikkää. Ainakin edelliskierrossa olen ovuloinut luomusti. Lääkärikäynti oli kuitenkin melkoinen järkytys, kerron siitä pian lisää.

   Ihanaa, että voidaan jakaa näitä asioita. Kaikki ei tunnu niin pelottavalta, kun tietää, että on joku joka ymmärtää. <3

   Poista