Sivut

sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Ensimmäinen Femar-kierto

Sieltähän ne menkat sitten alkoivat eilen melko pian tuon edellisen postauksen kirjoitettuani. Kivut ovat olleet paljon kovemmat kuin aikoihin. Heräsin viime yönä järkyttävään mahakipuun. Otin heti särkylääkettä, mutta sen vaikutuksen alkamisen odottaminen oli yhtä tuskaa. En ole kärsinyt vuosiin enää juurikaan mahakivuista kuukautisten aikaan, yleensä vain päänsäryistä.

Näin viime yönä taas vauvaunta, tällä kertaa tuo onni koski meitä. Synnytin unessa uskomattoman suloiset, pienet kaksospojat. Vasta synnytyksen käynnistyttyä selvisi, että vauvoja on tulossa kaksi. Synnytys oli sekava ja ehkä kipeän mahani vuoksi muistan tunteneeni unessakin kipua. Olin niin onnellinen pienistä pojistamme. Herättyäni olin onnellinen. Haluan uskoa, että tuo onni koskee myös meitä pian. Vaikka ihan yhden vauvan muodossakin.

Osasin odottaa kuukautisten alkamista, tunsin sen. Tunteeseen vaikutti voimakkaasti myös lääkärimme veikkaukset ovuloimattomuudestani. Vaikka en olekaan kuullut vielä verikokeideni tuloksia, niin olen melko varma, etten ole ainakaan edellisessä kierrossa ovuloinut. En tuntenut kierron puolivälin paikkeilla mitään ovulaatioon viittaavaa. Niinkuin olen aiemminkin todennut, niin olen jo hyväksynyt sen, etten raskaudu omin avuin. Niinpä kuukautisten alkaminen tarkoitti tällä kertaa ennen kaikkea mahdollisuutta. Uskon meidän olevan nyt lähempänä oman pikkuisemme alullesaamista.

Graviditaksen asiakkaat käyttävät lääkärikeskus Aavan laboratoriopalveluita ja onnekseni laboratorio on myös viikonloppuisin auki. Siispä kävin tänään aamulla follikkelia stimuloivaa hormonia mittaavassa verikokeessa ja aloitin viiden päivän Femar kuurin. Huomenna varaan ajan ultraan. Tästä kierrosta tulee eritavalla jännittävä kuin aiemmista. Mikäli verikokeistani selviää se, etten todella ole ovuloinut, niin meillä on lääkärimme mukaan hyvät mahdollisuudet saavuttaa unelmamme lääkkeiden avulla. Tällä hetkellä haluan uskoa niin ja aion olla toiveikas.

10 kommenttia:

 1. Heippa Nuppu! Tsemppiä ensimmäiseen Femar-kiertoon. Itselleni Femar ei aiheuttanut sen kummempia sivuoireita, ainoastaan yöhikoilua. Toivottavasti sinäkin selviät vähillä haitoilla! Otatko muutenkin 1 vai 2 tablettia päivässä? Itse otin vain yhden.

  Toivon minäkin, että kyse olisi ovuloimattomuudestasi. Itselläkin uutta toivoa uusista kuvioista. Kaikkea hyvää teille. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Helmi! Kiitos kovasti tsempeistä. :) Mukava kuulla, ettet kärsinyt sen ihmeellisemmistä sivuoireista, kunpa minäkin pääsisin vähällä. Otan 2 tablettia päivässä, aamuin illoin. Jännä tuo annosten vaihtelevuus, mutta kaipa lääkärimme harkitsi jostain syystä tuon 2 olevan hyvä määrä minulle.

   Minulla on kyllä myös erittäin hyvä tunne teidän uusista kuvioista ja toivon niin kovasti mukana! Kaikkea hyvää myös teille. <3

   Poista
  2. Mulle määrättiin Femar vasta, kun verikokeiden tulokset oli selvillä. Ja kun niissä ei ilmennyt mitään häikkää eli ainakin siinä kierrossa ovulaatio oli luonnollisesti tapahtunut, määrättiin Femar vain tukemaan omaa hormonitoimintaani. Siksi varmaankin pienempi annos. Olen ymmärtänyt kyllä, että yleisin annostus on juuri tuo 2 tablettia/päivä.

   Tsemppiä uuteen viikkoon ja ekaan Femar-kiertoon. :)

   Poista
  3. Aika jännä, että lääkärimme määräsi minulle Femarit ennen verikokeiden tulosten saamista, mutta eipä niistä kai haittaakaan voi olla. Toisaalta minulla oli alkanut juuri uusi kierto ensikäyntimme aikaan, niin ehkä hän ajatteli odotusajan olevan liian pitkä, jos verikokeiden tuloksia olisi pitänyt odottaa siitä vielä seuraavan kierron alkuun. :)

   Kiitos Helmi ja kovasti tsemppiä sinunkin viikkoon! :)

   Poista
 2. Itselläkin alkoi kuukautiset. Pieni pettymys, mutta totesin yrittämisenkin olleen aika laimeaa, joten tärpin oli lähes mahdoton tulla. Nyt yritetään pikkuisen enemmän tosissaan, kuin aiemmin.

  Jotain pientä iloa olisi kiva saada kaiken pas**n keskelle, mitä nyt on tässä viimeisen kahden kuukauden aikana sattunut. Mutta tsemppiä teille! Toivoin jo, että olisit tullut raskaaksi nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korjaan, siis suuri ilouutinen olisi kiva saada, jotta muu perhe saa myös jotain positiivista sisältöä elämään :)

   Poista
  2. Ikävä kuulla Niina, että perheessänne on ollut vaikeuksia. Harmi myös, että sinullakin alkoi uusi kierto. Muistakaa säilyttää kuitenkin positiivinen ja rento asenne, vaikka alkaisittekin jotenkin vielä enemmän yrittämään.

   Kiitos tsempeistä! Kaikkea hyvää myös teille. :)

   Poista
 3. Hienoa että olette saaneet asiat rullaamaan ja lääkitystäkin on jo määrätty!! Ja hienoa kun osaatte ottaa asiat niin rennosti ja järkevästi :)

  Olen kommentoinut blogiisi ennenkin, mutta en tiedä muistatko nimimerkkiäni. Kerroin että olin hakeutunut melko nopeasti tutkimuksiin, koska aavistin ovulaatiossani olevan häikkää (PCO), ja sainkin siihen lääkitystä. No, nyt kolmannesta lääkekierrosta tärppäsi! :) Tämän kommentin ei ole tarkoitus millään tavalla hehkuttaa omaa tilannettani, vaan tsempata teitä, että jos tämä onnistui meilläkin, niin aivan varmasti se onnistuu vielä teilläkin!! Toivottavasti mahdollisimman pian. Ja vielähän en tiedä onko tämä "oikea raskaus", vai joku tuulimuna, ja keskenmenonkin riski kummittelee myös. Mutta yritän ajatella positiivisesti, vaikkei tämä loppuun asti kantaisikaan, ainakin PYSTYN tulemaan raskaaksi.

  Tsemppiä ensimmäiseen femar-kiertoon!

  -Kaisu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisu kommentistasi. :) Muistan kyllä nimimerkkisi! Mahtavia uutisia, varovaisesti uskallan jo onnitellakin! Olen todella iloinen puolestanne. :) Ja tottakai omaa onneaan saa ja pitääkin jakaa. Kuten totesitkin, niin otan kommenttisi vain ja ainoastaan tsemppaavana. Tämä lisää jälleen uskoa omaankin raskautumiseeni. Jospa mekin onnistuisimme pian. :)

   Kiitos vielä kannustuksestasi, siitä tuli hyvä mieli. :) Toivon teille kaikkea hyvää ja että pikkuisenne pysyy tiukasti mukana matkassa. Koittakaa epävarmuuden keskellä myös nauttia tilanteestanne. Olisi kiva kuulla sinusta ja raskautesi etenemisestä jatkossakin. :)

   Poista
  2. Seuraan teidän tarinaanne aivan varmasti jatkossakin, ja silloin tällöin saatan kommentinkin kirjoittaa. Toki voin siinä yhteydessä sitten kertoa myös miten tämä tästä etenee. En sinun blogisi kommenttikenttää tietenkään liiaksi halua omilla asioillani täyttää, vaan koitetaan pysyä asiassa :D

   -Kaisu

   Poista