Sivut

keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Kiireitä

Aivan ensimmäiseksi pahoittelen hidasta postaustahtia. Kirjoitettavaa olisi vaikka kuinka, mutta on ollut paljon kaikkea puuhaa. Töissä on tämä viikko vielä kovin kiireistä, ensi viikolla helpottaa paljon. Saatan jopa ehtiä kirjoittelemaan työajalla blogia, kätevää. Olen ollut paljon menossa töiden jälkeen ja iltaisin ei ole tullut istuttua koneella, kun vaihtoehtona on ollut miehen kainaloon käpertyminen.

Olen nähnyt paljon ystäviä vapaa-ajalla ja on tehnyt todella hyvää puhua kaikesta normaalista (ts. muusta kuin lapsettomuudesta). Olemme nauraneet ja hullutelleet. Viime lauantaina tuli repäistyäkin; lähdimme ystäväni kanssa extempore yöelämään ja tanssimme aamuun asti. Voi että, miten hyvää se teki. Nämä ihanat hetket auttavat minua "nauti elämästä tässä ja nyt"-projektissani eteenpäin. Myös miehen kanssa on ollut viime aikoina jotenkin erityisen rento ja vapautunut tunnelma. Aika kiva olo itseasiassa kaiken kaikkiaan.

Lapsettomuus sekä mahdolliset tulevat hoidot ovat kaikesta huolimatta päivittäin mielessäni. Olemme jonkin aikaa puhuneet, että palaamme klinikalle syksyllä, mikäli meitä ei ole siihen mennessä onnistanut. Huomasin klinikan sivuilta tuossa taannoin, että se onkin auki koko kesän. Olen ollut siinä uskossa, että klinikalla olisi pidempikin kesätauko. Ainoastaan heinäkuussa hoitoja tehdään vähemmän, mutta esimerkiksi heti elokuussa taas normaalisti. Tämä tieto piristi. Voimme palata klinikalle jo elokuussa, jos siltä tuntuu.

Aiemmassa postauksessani pohdin psykologin juttusille menemistä. Kuulin äskettäin, että syksyllä työsuhteeni kestettyä vuoden, minun olisi mahdollista hyödyntää työterveyspsykologia minkä tahansa mieltäni painavan asian käsittelyyn. Aion ehdottomasti käyttää tilaisuuden hyväkseni. Syksyllä voi kuitenkin olla se tilanne, että jatkamme hoitoja. Silloin kaikki tuki tulee varmasti tarpeeseen. Tuntuu helpottavalta tietää, että ammattiapua on saatavilla ja vieläpä niin, että se kuuluu työterveyshuoltoon.

4 kommenttia:

  1. Onpa kiva, että sinulla on tuollainen mahdollisuus työterveyspsykologille ja tavallaan "reitti on selvä", jos jossain vaiheessa tosiaan tuntuu siltä että on tarvetta jutteluavulle. Ihanaa kuitenkin, että olet nauttinutkin elämästä, jatka samaan malliin! :)

    - Ditchlilly

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On todella iso etu, että työterveys kattaa myös henkisen jaksamisen tukitoimia. Ei ole niin suuria paineita jaksaa, kun tietää että apua on saatavilla ja ehkä jo pelkkä tieto siitä auttaa. Ja kiitos Ditchlilly, parhaani mukaan jatkan elämästä nauttimista. :) Olisi mukava kuulla, mitä sinulle kuuluu?

      Poista
    2. Helpottavaa kyllä, ettei tarvitse yrittää sitten kunnallisen tai kalliin yksityisen kautta saada keskustelutukea. Minullakin edellisessä työpaikassani oli mahdollisuus työterveyspsykologiin, josta oli iso apu minulle pikkusiskoni äkillisesti kuoltua. Nykyisessä työpaikassa terveyshuolto ei ole vielä yhtä kattava, sillä firma on vielä sen verran pieni.

      Kiitos kysymästä, minulle kuuluu varovaisen hyvää, olen tällä hetkellä taas jollain muotoa raskaana. Tein 1.6. haaleanhaalean plussatestin ja toissapäivänä sitten cb digi antoi viikkoja 3+, nyt olisi menkoista laskettuna suunnilleen 5+6. Jotenkin kuitenkin on taas niin vähän oireita, että pelkään että onkohan siellä oikeasti mitään. Toisaalta olen napannut jostain itselleni kesäflunssankin, joten sekin vähän sekoittaa oireiden tuntemista (kun ei voi tietää johtuvatko vilunväreet, lämpöily ja säryt raskaudesta vai flunssasta). Noin kuukauden päästä on ensimmäinen neuvola, jossa pääsen sitten ultrattavaksi, mikäli siihen asti menee kaikki hyvin. Viimeksihän sain keskenmenon kolme päivää ennen neuvola-aikaa, joten sekin rajapyykki vähän pelottaa. Pitäisi kai yrittää nauttia tästä ja nautinkin, mutta kyllähän näitä ensimmäisiä viikkoja ihan väkisinkin varjostaa sellainen epätietoisuus ja pelko.

      -Ditchlilly

      Poista
    3. On se kyllä helpottavaa. Hyvä että sinäkin sait keskusteluapua tuon surullisen tapauksen aikaan, se oli varmasti todella tärkeää.

      Voi miten ihania uutisia, onnittelen jo aivan varovaisesti! <3 Uskon, että sinua pelottaa ja on epävarma olo, mutta kyllä kaikki menee tällä kertaa hyvin! Minä uskon siihen ja pidän kovasti peukkuja. Päivä kerrallaan, kyllä sinä ehdit vielä ihan täysilläkin nauttia raskaudestasi. Viimeistään sitten, kun näet pikkuisenne ultrassa. :)

      Kaikkea hyvää ja paljon positiivista mieltä sinulle Ditchlilly. <3

      Poista