Sivut

perjantai 1. heinäkuuta 2016

Mahassa möyryävä ihme

Tänään saimme kokea jotain aivan uskomatonta ja epätodellista. Meillä oli vihdoinkin kauan odotettu nt-ultra (13+0). Olin jännittänyt ultraa etukäteen niin paljon, että tänään sen koittaessa olinkin ihmeen rauhallinen ja luottavainen. Miestä tuntui suorastaan kauhistuttavan. Pikkuisestamme on tullut hänellekin jo maailman tärkein. 

Kätilö oli todella mukava ja nopea liikkeissään. Ei aikaakaan, kun näimme jo pikkuisemme ruudulla. Hän möyrysi ja heilui. Heilutti käsiä ja vaihtoi asentoa. Uskomatonta, että tuo pieni ihme todella kasvaa sisälläni. Kaikki oli kuten pitääkin. Saimme ihania kuvia pikkuisestamme. 

Oloni on ollut ihan epätodellinen ultran jälkeen. Nyt olisi vihdoin uskottava, että kaikki on hyvin. Me todella saamme vauvan. Oman pienen ihmeemme.

Alkuraskaus ei ole ollut mitenkään helppo. En sanoisi, että vaikeakaan, mutta haastava. Kärsin monen monta viikkoa lähes jatkuvasta pahoinvoinnista. Kertaakaan mitään ei tullut ylös, mutta ei jatkuva oksettava olo kivalta tuntunut. Väsymys on ollut jatkuvaa, mikään määrä unta ei ole auttanut. Mutta nämä fyysiset oireet ovat olleet pientä enkä niistä halua valittaa. Ihan siedettäviä, vaikka välillä olen ollut kaikesta tsemppaamisesta aivan loppu. Haastavinta on ollut pelko. Vaikka varhaisultrassa kaikki oli hyvin, niin viikot ovat tuntuneet tässä välissä kovin pitkiltä. Välillä olen käynyt todella pimeissä syövereissä, kun olen pelännyt niin paljon. Löysin kuitenkin pari viikkoa sitten pelastuksen! Ostin kotidopplerin enkä ole ehkä ikinä ollut yhtä tyytyväinen mihinkään hankintaan. Pikkuisen sydänäänet löytyivät rv 10+5 ja siitä lähtien olemme niitä ihailleet muutaman kerran viikossa. Voi sitä mielenrauhaa ja liikutuksen kyynelten määrää!

Nyt on aika koittaa unohtaa pahimmat murheet ja keskittyä nauttimaan. Onneksi mies on niin järkevä, että palauttaa minut kyllä aina maanpinnalle.

14 kommenttia:

 1. Minulla vielä kaksi viikko np-ultraan. Olen miettinyt tuon dopplerin ostoa, mutta pelkään että joku kerta en sitten kuule sydänääniä ja menen siitä ihan paniikkiin..
  Ihana kuulla, että teillä kaikki hyvin ultrassa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksi viikkoa menee lopulta kuitenkin aika nopeasti, keksi kaikkea mukavaa tekemistä siksi aikaa. Kohta jo näet pikkuisesi. :)

   Voin kyllä suositella doppleria lämpimästi. Päätin ennen sen hankkimista, etten panikoi jos en aina löydä sydänääniä. Ja mies on tästä ollut muistuttamassa, hyvä niin. Muutamalla ensimmäisellä kerralla en niitä löytänytkään, toki oli aika varhaiset viikot vielä silloin. Nyt syke on jo helppo löytää, mutta tähän väliin on mahtunut kertoja, kun en ole sitä onnistunut löytämään. Olen lohduttautunut sillä, että pikkuinen vaihtaa asentoaan niin tiuhaan ja voi olla välillä jossain hassussa asennossa. :)

   Poista
 2. Ihanaa kun saitte hyviä uutisia! ♥

  VastaaPoista
 3. Valtavan paljon onnea ihana Nuppu ja kaikkea hyvää odotusaikaan! Ihana muutenkin kuulla sinusta, ja vielä tällaisia uutisia! Halaus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos todella kovasti Helmi. <3 Ja halaus takaisin! Olen koko ajan seuraillut sinun ja teidän kuulumisianne, niitä on ihana lueskella. :)

   Poista
 4. Onnea vielä <3 Doppler oli ainakin minun pelastukseni :) Aluksi oli vain niin vaikea luottaa siihen, että vauva kyllä on siellä vatsassa ihan hyvävointisena, mutta dopplerin ansiosta pystyin olemaan rauhallisemmalla mielellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Keksi. <3 Kyllä tuo doppler on nerokas keksintö, ihana sydämen syke rauhoittaa joka kerta. :)

   Poista
 5. Paljon onnea! Ihana uutinen. <3

  Saanko kysyä, mikä teillä sitten loppujenlopuksi löytyi "syyksi" lapsettomuuteen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! <3

   Toki saa kysyä! Lapsettomuudellemme ei löytynyt mitään syytä eli selittämätöntä on. Molemmilla oli kaikki kunnossa, suurin osa kerätyistä munasoluista hedelmöittyi ja alkiot olivat todella hyviä. Ja nyt sitten tämä mahtava alkio tarttui kiinni, joten totaaliseksi mysteeriksi jää. Tavallaan se tuntuu aika kummalliselta, mutta kaiken ollessa nyt niin hyvin, tulee sitä enää aika harvoin pohdittua. :)

   Poista
 6. Uusi lukia ilmoittautuu :) Paljon onnea ja ihanaa odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi Jellybean ja kiitos kovasti. :)

   Poista