Sivut

sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Lissabon

Jardim Zoológico de Lisboa


Lissabonin eläintarha oli upea! Suosikkejani olivat ehdottomasti kirahvit ja norsut. Eläimiä pääsi ihailemaan lähietäisyydeltä, sillä suurimmassa osassa aitauksia ei ollut häkkiverkkoa. Eläintarhaan pääsee Lissabonin keskustasta helposti bussilla 746, matka kestää ehkä viitisen minuuttia. Bussilippu maksaa 1,85e. Eläintarhan sisäänpääsymaksu oli aikuiselta 18e.

Alfama: Miradouro de Santa Luzia

Alfama on Lissabonin vanhin kaupunginosa, todella viehättävä. Korkeuserot ovat Lissabonissa huimia. Miradouro de Santa Luzia on näköalapaikka ylhäällä kukkulalla Alfamassa.Sinne pääsee kätevästi Lissabonin ydinkeskustasta raitiovaunulla 12 tai 28. Lippu maksoi 2,75e ja matka kesti vajaat kymmenen minuuttia. Ajoimme huviksemme kaksi kierrosta raitiovaunulla, sillä sen kyydistä oli hyvä ihailla jyrkkiä kujia ja upeita rakennuksia. Jäimme pois näköalapaikan kohdalla ja istuimme pitkään viihtyisässä kahvilassa nauttimassa auringonpaisteesta.

Freeport Outlet Alcochete

Freeport Outlet sijaitsee Alcocheten kylässä, reilun puolen tunnin bussimatkan päässä Lissabonista. Sinne omatoimisesti paikallisbusseillakin, mutta koimme helpommaksi ostaa liput Freeport Outlet Shopping Tour -bussikuljetukseen. Bussi lähti Marquês de Pombalin aukiolta. Matka maksoi yhdeltä henkilöltä edestakaisin 10e. Shoppailuaikaa oli reilut viisi tuntia - kiire tuli! Freeportissa on yli 100 outlet-liikettä ja Suomen hintoihin verrattuna älyttömän halpaa. Aika hujahti siivillä ja teimme miehen kanssa kumpikin hyviä löytöjä edullisesti. Freeport on ehdottoman suositeltava, mikäli haluaa tehdä edullisia ostoksia merkkiliikkeissä. Freeportista löytyy myös perusketjujen liikkeitä, kuten esimerkiksi Zara ja Mango.

Bairro Altto 

Bairro Altto on myös vanha kaupunginosa, jossa on Alfaman tapaan jyrkkiä kujia. Leipomo-kahviloita on vierivieressä ja niistä saa vaikka minkälaisia herkkuja joko mukaan tai paikanpäällä syötäväksi. Korkeuserot ovat tässäkin kaupunginosassa suuria, joten kannattaa varata mukaan hyvät kävelykengät ja vesipullo.

Elevador de Santa Justa

30 metrin korkeuteen kohoavalla Santa Justan hissillä pääsee ihailemaan Lissabonia yläilmoista. Hissilippu maksaa 5e aikuiselta. Maisemat olivat todella upeat! Kaupungin näkee ylhäältäpäin aivan uudella tavalla.


Parque Eduardo VIIUpea puistotie alas Lissabonin ydinkeskustaa kohti. Puisto päättyy Marquês de Pombalin aukiolle, jonka kautta monet paikallisbussit ajavat (muun muassa bussi 746, jolla pääsee eläintarhaan). 
6 kommenttia:

 1. oiii, yhtään en oo kateellinen. ;)
  meillä isipappa ehdottais syksylle kaupunkilomaa, taidan minäkin innostua!

  VastaaPoista
 2. Suosittelen Lissabonia kyllä erittäin lämpimästi! Sinne on hyvä matkustaa nimenomaan keväällä tai syksyllä, kun ei ole liian kuuma. Lämminhän siellä on Suomeen verrattuna jokatapauksessa :)

  VastaaPoista
 3. Vautsi miten hienon näköistä siellä on! :) Vois vaikka aivan itekin joskus tehdä matkan sinne!

  VastaaPoista
 4. Oli todella kaunis ja aito kaupunki, ei sellaista turistimeininkiä :)

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia, Lissabon vaikuttaa niin kauniilta ja juurikin aidolta kaupungilta! Kiitos näistä vinkeistä. Täytyy pitää mielessä jos/kun Lissaboniin joskus matkustamme.

  Ja ai niin, pahoittelut uuden kierron alkamisesta. Aina se kirpaisee yhtä paljon. Minä aloitin bloggaamisen juuri 6. yrityskierron alettua. Kylläpä sitä itsekin on tullut itkua tihrustettua ihan yrityksen alkuajoista asti menkkojen alettua. Onneksi olo siitä aina helpottuu aika nopeasti. Viimeistään sitten, kun ovulaatio lähestyy jälleen.

  VastaaPoista
 6. Kuvia tuli kyllä räpsittyä aikalailla, olisinkohan reilut 500 kuvaa ottanut noiden muutaman päivän aikana. Kiva, jos vinkeistä oli hyötyä! Voin kertoa myöhemmin lisääkin, niitä on vaikka millä mitalla jaettavana. :)

  Kiitos Helmi tsemppauksesta! Sain onneksi reissusta sen verran virtaa, että kierron ensimmäiset ja pahimmat päivät menivät lopulta melko helposti ja nyt tosiaan odotellaan jo ovista. :)

  VastaaPoista