Sivut

torstai 11. heinäkuuta 2013

Tutkimuksiin hakeutuminen

Olemme miehen kanssa päättäneet siis hakeutua yksityiselle klinikalle tutkimuksiin. Nyt on varmasti kaikkialla kesätauot, mutta varaamme ajan heti elokuun alussa. Siihen ei ole enää pitkä aika! En tiedä millaisia jonoja yksityisellä on, mutta voisin kuvitella ajan ensikäynnille löytyvän melko nopeasti. Olen käyttänyt yksityisen puolen lääkäripalveluita monesti ihan omakustanteisesti, joten maksettavat summatkaan eivät niin hirvitä. Haluan saada asiat etenemään mahdollisimman nopeasti.

Olen googlettanut eri klinikoita ja koittanut miettiä, mikä olisi paras. Nettisivujen perusteella on aika vaikea tehdä mitään järkeviä johtopäätöksiä. Niinpä kysyisinkin, että onko jollakin teistä, ihanat lukijat, kokemuksia pääkaupunkiseudun klinikoista? 

13 kommenttia:

  1. Itse katselin yksityisten hintoja tutkimuksista ja hoidoista. Puhutaan tuhansista euroista, joten alkoi hieman päätä huimata. Meillä on hommat edennyt sutjakasti kunnallisellakin, josta olen kyllä hyvin kiitollinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hoidot ovat kyllä kalliita, mutta emme olekaan ajatelleet vielä niin pitkälle. Varaamme ajan ensikäynnille, jonka jälkeen olemme varmaan taas viisaampia. Vastaanottokäynnit olivat ihan kohtuuhintaisia. Meillä tulee vasta marraskuussa vuosi täyteen yrittämistä emmekä jaksa odottaa niin kauaa kunnalliselle menemisessä. Mukava kuulla, että teillä on edennyt asiat kunnallisella puolella hyvässä tahdissa. :)

      Poista
  2. Me aloitettiin aikoinaan ruljanssi hakeutumalla tutkimuksiin yksityiselle (fertinova, on lienee yhdistynyt toiseen klinikkaan) alle vuoden yrittämisen jälkeen. No meiltä se syy sitten löytyikin ja saimme heiltä lähetteen julkisen puolen jonoon. Nyt masussa köllii vielä hetken icsi-ihmeemme. Olen tyytyväinen, että hakeuduimme tutkimuksiin mutta myös siihen, että siirryimme julkiselle kun tietyt faktat olivat selvillä (meillä yksityisen hoidot olisivat maksaneet tuhansia). Tsemppiä klinikan valintaan ja ottakaa avoimin mielin vastaan lääkäreiden mielipiteet ja suositukset, joita matkalla saatte! Toivottavasti raskaudut pian ihan luomusti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti kommentistasi ja oikein paljon onnea! :)

      Samalla ajatuksella mekin hakeudumme yksityiselle. Ensin selvitellään siellä mahdollisia syitä, jonka jälkeen tarvittaessa kunnalliselle puolelle. Tietysti toivon, että syy raskautumattomuuteen olisi ratkaistavissa pillereillä, mutta mistä sitä tietää. Tämän asian kanssa kun on itse niin neuvoton.

      Kiitos vielä ja kaikkea hyvää sinulle ja pikkuisellenne! :)

      Poista
  3. Varmasti hyvä päätös ja tulee mukava fiilis kun pääsee tekemään konkreettisesti edes _jotain_. :) (Ja ainahan kuulee niitä tarinoita, että pari tuleekin raskaaksi heti kun hoitoon hankkiutumisen päätös on tehty. ;) )

    Itse kävin tosiaan ensin yksityisellä gynellä ihan perustutkimuksessa/ultrattavana ja jo sieltä löytyi mahdollista "vikaa" (tai munasarjan monirakkulaisuus), joka on sitten helppo mainita jos ja kun hakeudutaan syksyllä julkiselle puolelle. Itse olen siis ihan toisella puolen Suomea ja käsittääkseni kotikaupungissani ei ole edes yksityistä lapsettomuusklinikkaa joten julkinen on sitten se ensisijainen vaihtoehto ainakin aluksi. Toki voidaan lähteä kauemmaksikin jos täällä juttu ei ala edetä, mutta ajokilometrejä tulee sitten aina useampi sata yhdelle kerralle.

    - Ditchlilly

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että sinäkin olet käynyt ensin yksityisellä. Monella tuntuu olleen sama ajatus kuin meilläkin. :) Ottiko gyne mitenkään kantaa mahdollisiin jatkotoimenpiteisiin?

      Voi kunpa teidänkään ei tarvitsisi turvautua järeämpiin hoitoihin! Toivon niin kovasti meille kummallekin luomuplussaa ja pian! :) Onhan tuo matka yksityiselle lapsettomuusklinikalle teillä aika pitkä. Mutta onneksi on hyvin mahdollista, ettette joudu sitä matkaa koskaan kulkemaan!

      Poista
    2. Yksityiset lääkärit ovat ihan huippuja, eikä niistä halua päästää irti jos kerran sattuu hyvän löytämään. Etenkin gynekologit ja hammaslääkärit ovat mulle sellaisia, joissa mieluummin vähän maksaakin kuin ottaa sen riskin, että julkisella puolella sattuu joku inhottava tyyppi. Olisin ollut muutenkin menossa gynelle kun en ollut pariin vuoteen käynyt, joten sattui ihan hyvin että samalla sain kyseltyä näistä raskaushaaveistakin.

      Gyne otti sen verran kantaa, että pitää palata takaisin vastaanotolle jos en saa itse testeihin ovisplussaa, jotta voidaan kokeilla jotain pientä lääkemäärää. Varmaan vielä tämän kierron tikutan ja jos edelleen jää plussa saamatta, niin käyn uudelleen sen juttusilla. Osa lääkäreistähän ei ilmeisesti halua kirjoittaa naiselle mitään lääkettä (esim. clomifenia) ennen kuin mieskin on tutkittu, mutta tuo gyne sanoi, että sitä voisi tällaisessa tapauksessa testata. Ja tietysti se sanoi, että jos ovisplussista huolimatta ei ala raskausuutisia kuulua, niin syksyllä sitten kunnon tutkimuksiin (myös mies).

      -Ditchlilly

      Poista
  4. Viime keväänä olimme saman asian äärellä. Valitsimme klinikaksi Graviditaksen. Hetkeäkään ei ole valinta kaduttanut. Saimme hoidot nopeasti liikkeelle. Aikataulut oli joustavia. Ilmapiiri ja tunnelma klinikalla on mukava ja kiireetön. Graviditas saattaa tuntua kalleimmalta noista klinikoista, mutta hoidot voi maksaa kierron kerrallaan, jolloin toimistomaksua ei tule joka käynniltä. Seurantaultria oli viimeisessä onnistuneessa kierrossa monta, mutta lasku meille tuli vain muutamasta käynnistä.

    Graviditaksessa koin saavani meille yksilöllisesti räätälöityä hoitoa ja nopealla tahdilla. Kolmas ovulaation induktio hoito toi meille onnistumisen, josta nyt varovaisen toiveekkaana iloitsemme. Olen kuullut paljon hyvää myös pääkaupunkiseudun muista klinikoista, mutta itse liputan Graviditaksen puolesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Nyyti! Ja varovaisen iloisena toivotan aivan mielettömästi onnea! <3 Mahtavia uutisia!

      Juuri Graviditasia olemme miehen kanssa miettineet. Kiva kuulla kokemuksistasi sieltä! Kuulostaa todella hyvältä klinikalta, taidamme tosiaan varata sieltä ajan heti kesätauon päätyttyä. Joustavat aikataulut ja hyvä ilmapiiri ovat tärkeitä asioita ja varsinkin näin aran ja henkilökohtaisen asian kohdalla. :)

      Poista
  5. Me saatiin ensikäynnille aika heti samalle viikolle aikoinaan. Muutkin ajat ovat järjestyneet aina tosi jouhevasti. Se siis iso plussa myös Fertinovalla, vaikka muuten emme niin tyytyväisiä ole klinikkaan olleetkaan ja olemmekin klinikkaa vaihtamassa (Graviditakseen). Varmasti kaikilla yksityisillä klinikoilla ajat järjestyvät joustavasti.

    Vasta rankemmat hoidot ovat hintaluokaltaa tuota tuhatta euroa. Inssien hinnat ovat olleet ihan kohtuullisia. Jättää vaikka siltä kuulta muita menoja väliin. Tämä asian kanssa pieni rahanmenokaan ei ole kyllä haitannut. Tämä on vaan niin eri asia kuin mikään muu.

    Olen kuullut Graviditaksesta pelkkää hyvää. Siksi siis sinnekin itse suuntaamassa elokuussa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Helmi! <3 Sinun aiemmasta postauksestasi bongasinkin juuri tuon Graviditaksen. Valinta on sitä myöten selvä, varaamme sinne ajan!

      Mukava kuulla, että inssitkin ovat olleet vielä siedettävän hintaisia. Kunpa, voi kunpa teidän Graviditas-asiakkuutenne olisi vain ihan lyhyt. Jospa klinikan vaihto jollain maagisella tavalla vaikuttaisi positiivisesti ja toisi teille parhaita uutisia. :)

      Ehkäpä törmäämme Graviditaksen käytävillä. :)

      Poista
  6. Saako Nuppu kysyä että minkä ikäinen miehesi on? Toivotan tsemppiä tuleviin koitoksiin ja kaikkea parasta teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toki saa kysyä! Hän täytti juuri 29. Kiitos tsempeistä! :)

      Poista