Sivut

keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Flunssan kourissa

Minulle iski kamala flunssa maanantai-iltana. Lieneekö syynä stressin purkautuminen taas uuden kierron alettua, ehkäpä. Eilen oloni oli todella kamala. Olen huono sairastamaan, vaikka tuskinpa se kenenkään mielestä mukavaa on. Joka paikkaan sattui ja lämpö teki olostani sekavan. Minulla ei ole juuri koskaan kuumetta, joten jo lämmön nousukin tekee oloni houreiseksi. On harmittanut olla töistä pois enkä pidä siitä, että työni kasautuvat nyt työparilleni. Tänään olo on onneksi ollut jo parempi ja aion huomenna palata töihin.

Tavallaan flunssa osui hyvään saumaan, sillä olo on ollut kurja myös menkkojen takia. Niin fyysisesti kuin psyykkisestikin. Olen katsellut elokuvia viltin alle käpertyneenä ja olen saanut rauhassa surra. Toisaalta on ollut hieman ahdistavaa olla yksin omien ajatustensa kanssa. Tavallisesti töissä saa muuta ajateltavaa ja on mukavaa olla ihmisten ympäröimänä. Mutta enhän minä tiedä millainen oloni olisi esimerkiksi eilen töissä ollut, olisinhan minä saattanut tuntea oloni taas rumaksi ja kömpelöksi ja epävarmaksi. Olenpahan saanut potea menkkojanikin kaikessa rauhassa.

Ajoitus oli hyvä myös siinä mielessä, että miehen jalka leikataan ensi viikolla. Olen ottanut töistä vapaata, jotta pääsen miehen mukaan sairaalaan. Mies tarvitsee aluksi varmasti aika paljon apua kotona, joten hyvä että sairastin itse nyt. Kuumeisena olen itsekin niin säälittävä, että minusta ei ole iloa eikä apua kenellekään. 

Olemme suunnitelleet viikonlopuksi mukavaa tekemistä miehen kanssa. Perjantaina menemme kahdestaan treffeille ja lauantaina tapaamme ystäviämme illanvieton merkeissä. Sunnuntaina vietämme yhdessä kotipäivää. Leikkauksen jälkeen menee ainakin useita viikkoja ennen kuin mies pääsee kunnolla taas kävelemään tai ylipäätään lähtemään mihinkään. Siksi onkin mukavaa tehdä tulevana viikonloppuna kaikkea kivaa yhdessä. 

Mietimme miehen kanssa tämän uuden kierron alettua, että voisimme palata klinikalle ehkä jo ennen vuoden vaihdettakin, riippuen milloin mies pystyy taas kävelemään kunnolla kodin ulkopuolella. Meistä tuntuu kuitenkin ihan hyvältä odottaa vielä kierto tai kaksikin, jos niikseen tulee, ei kai sillä tässä vaiheessa enää suurta merkitystä ole. 

Pettymyksen siirtyessä hiljalleen taka-alalle, täytyy keskittyä taas tähän hetkeen ja koittaa löytää positiivisia asioita ja suunnata ajatukset niihin.

2 kommenttia:

 1. Tiedän just nyt niin hyvin tuon tyhmän, ruman ja epävarman olon. Varmaan liittyy hormoneihin. Itsellä se alkoi alkionsiirron jälkeen laitettavan hormonipiikin jälkeen. Ärsyttävä olo, tekisi mieli vaan jäädä kotiin. Toivottavasti sulla on jo parempi oli ja flunssakin selätetty!

  Meinaatteko muuten palata Graviditakselle? Huomasin, että sieltä on lähtenyt pari lääkäriä ja aloin selvittelemään minne. Selvisi, että Helsinkiin ollaan avaamassa uusi lapsettomuusklinikka: http://www.dextra.fi/palvelut/lapsettomuusklinikka
  Ei varmastikaan yhtään hullumpi paikka tuokaan. Me olisimme silloin ensisijaisesti halunneet juuri Eero Varilan asiakkaaksi, mutta hänelle ei ollut aikoja (oli ilmeisesti jo uudet tuulet mielessä).

  Ihanaa viikonloppua teille kahdelle kyyhkyläiselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helmi. <3 Niin arvelinkin, että tuo ällöttävä epävarma olo on varmasti muillekin tuttu olotila. Pistetään hormonien piikkiin! Flunssa on oikeastaan vain pahentunut ja viikonlopun suunnitelmatkin meni nyt uusiksi. :( Mutta onneksi on mies hoitamassa, ensi viikolla vaihtuu sitten osat!

   Me ei aiota palata enää Graviditakselle. Vaikka kaikki muut lääkärit ovatkin siellä varmasti hyvin päteviä, niin meille vaan jäi todella huono maku siitä edellisestä käynnistä. Laadittiin uusi suunnitelma, kirjoitan siitä pian postauksen.

   Hienoa selvitystyötä Helmi tuo lääkäreiden jäljittäminen. ;) Onkohan uusi klinikka jotenkin poikkeuksellisen hyvä, kun muutama lääkäri on sinne siirtynyt? Toivottavasti te ette tarvitsisi enää pitkään minkään klinikan palveluita, vaan tämä olisi teillä nyt se kerta. <3

   Poista