Sivut

perjantai 1. marraskuuta 2013

Uusi suunnitelma loppuvuodelle

Eihän tämä flunssa mihinkään lähtenyt, päinvastoin. Olin eilen töissä ja olo oli kohtalaisen hyvä. Iltaa kohden alkoi kuitenkin yskittää hillittömästi ja tänä aamuna ääni olikin sitten aivan painuksissa ja keuhkoissa rohisee. Hohhoijaa, tylsää tämä sairastaminen. Olen katsonut kohta jo kaikki Netflixin katsomisen arvoiset romanttiset komediat. Eniten harmittaa kuitenkin pieleen menneet viikonloppusuunnitelmat. Olimme suunnitelleet ihanat treffit tälle illalle miehen kanssa, mutta emme voi niitä nyt toteuttaa. Huomenna aion kyllä mennä ystäväni juhliin vaikka pää kainalossa, sillä hän on lähdössä loppuvuodeksi ulkomaille ja haluan hyvästellä hänet kunnolla.

Meillä tulee nyt vuosi täyteen yritystä. Tajusin sen kunnolla vasta alkuviikosta, kun sanoin sen ääneen äitini kanssa asiasta puhuessani. Olin aivan murheen murtama ja äiti lohdutti parhaansa mukaan. Se tuntuu vieläkin jotenkin epätodelliselta, että me todella olemme tässä tilanteessa. On kulunut jo vuosi eikä mitään ole vielä tapahtunut. Niinkuin olen tainnut monesti aikaisemminkin todeta, on ollut vaikeaa hyväksyä se tosiasia, ettei suurin toiveeni toteudukaan kovin helposti. Enhän minä, eikä kukaan muukaan, tiedä tässä vaiheessa sitä, minkälainen matka meillä on vielä edessä.

Äitini on toiminnan nainen ja ihailen hänen tarmoaan tarttua asioihin päättäväisesti. Olen perinyt sen luonteenpiirteen häneltä jossain määrin ja olen siitä iloinen. Äidilläni ei ole tapana puuttua asioihini, mutta hän myös huomaa, milloin apu on paikallaan ja tarjoaa sitä yleensä kyselemättä. Niinpä hän oli nytkin omatoimisesti googlaillut ja ottanut selvää hänelle aiemmin vieraasta aiheesta - lapsettomuudesta ja sen hoitamisesta. Äitini oli silloin taannoin yhtä järkyttynyt kuin mekin kokemastamme huonosta kohtelusta yksityisellä lapsettomuusklinikalla. Olemme miehen kanssa pohtineet välillä mahdollista paluuta klinikalle, mutta jotenkin se ei ole tuntunut hyvältä ajatukselta. Äitini oli kovin vaikuttunut Väestöliiton lapsettomuusklinikan kuvauksesta heidän nettisivuillaan. Nettisivujen perusteella hoitoon hakeutuvat otetaan aidosti huomioon kokonaisuutena ja kaikille laaditaan yksilölliset suunnitelmat. Kuvauksessa painotettiin myös psyykkistä jaksamista. Juuri tätähän me klinikaltakin odotimme ja toivoimme, mutta jouduimme pettymään pahemman kerran. 

Keskustelimme miehen kanssa asiasta ja sen enempää Väestöliiton lapsettomuusklinikkaan perehtymättä varasin meille sinne ajan. Puhelimeen vastasi ystävällinen nainen, joka kertoi aikoja olevan vaikka jo ensi viikolle. Miehen jalkaleikkauksen vuoksi varasin ajan vasta (tai jo, riippuu miten sen ajattelee) kuukauden päähän. Meille lähetetään kotiin esitietolomakkeet täytettäväksi ja sen lisäksi pyydän klinikalta kaikki dokumentit itselleni, että voin ottaa ne mukaan. Ensikäyntiin kannattaa kuulemma varata aikaa puolitoista tuntia. Siellä keskustellaan, tutkitaan sen verran kuin kierron puitteissa on sillä hetkellä mahdollista sekä laaditaan yhdessä suunnitelma. Nyt minäkin olen vaikuttunut. Ehkä minulle on myös helppo myydä mielikuvia, mutta minulle tuli todella hyvä tunne tuosta paikasta. Puhelun jälkeen soitin innosta hihkuen miehelle, joka oli myöskin todella iloinen. 

Olen kiitollinen äidilleni. Nyt oli se hetki, kun todella tarvitsin apua. Mies on tottakai tässä mukana aivan yhtä täysillä kuin minäkin, mutta hän tietää näistä asioista niin paljon vähemmän kuin minä, joka ei myöskään tiedä paljoa. Sen lisäksi hänen mieltään on vaivannut tuleva leikkaus ja edessä oleva pitkä kuntoutus. Voimat eivät vain riitä kaikkeen.

Sain tästä uudesta suunnitelmastamme älyttömästi lisävirtaa hetkessä! Tuntuu hyvältä, että päätimme sittekin edetä asiassa jo tämän vuoden puolella. Kuukausi on lyhyt aika odottaa.


17 kommenttia:

 1. Voi miten ihana äiti. Ihanaa, että oot voinut tukeutua omaan äitiin tässä asiassa ja sait tukea ja apua. Ja kuulostaa tosi hyvältä tuo puhelu Väestöliiton klinikalle. Kuulostaa siltä, että on oikeasti varattu paljon aikaa, että ehtii kaiken rauhassa jutella ja käydä läpi ja tehdä kaikki mahdolliset jutut samalla kertaa, mitä vaan voi. Ja paljonhan voi. Hieno juttu!

  Toivottavasti sun miehen leikkaus ja kuntoutus menisi hyvin ja mieli pysyisi positiivisena kaikesta huolimatta.

  On niin harmi, että teillä ei ole vielä tärpännyt, ja on pitänyt odottaa kauan. Teistä tulee varmasti ihana perhe, ihanat äiti ja isä. <3

  Halauksia Nupulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tyttöankka, olet ihana. <3

   Äitini on ollut minulle kyllä tärkeä tuki, tässäkin asiassa. Äidit vain löytävät aina oikeat sanat ja tietävät mitä tehdä. :) Ja tuosta Väestöliiton klinikasta olen samaa mieltä kanssasi, tuntuu hyvältä että ensikäynnillä on oikeasti aikaa käydä rauhassa asioita läpi.

   Kiitos vielä tsempeistäsi miehen leikkaukseen sekä kauniista sanoistasi. Minäkin haluan uskoa, että meistä vielä jonain päivänä tulee äiti ja isä, hyvät sellaiset. Halauksia takaisin! <3

   Poista
 2. Kuulostaa hyvälle! Enpä tiennytkään tuollaisesta paikasta. Onko se siis jokin yksityinen kuitenkin vai mikä? Pitänee googlaa asiaa itsekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en tiennyt kyseisestä klinikasta ennen tätä viikkoa. Väestöliittohan on järjestö, joka tarjoaa erilaisia palveluita ja lapsettomuusklinikat (Helsingissä, Oulussa ja Turussa) ovat yksi osa näitä palveluita. Klinikan palvelut näyttäisivät hinnaston perusteella olevan huomattavasti edullisempia kuin yksityisten lapsettomuusklinikoiden palvelut. Odotan kyllä käyntiämme klinikalla jo kovasti. :)

   Poista
 3. Me olemme väestöliiton asiakkaina. Ihan tyytyväisiä kohteluun, oma lääkäri (viveca) on empaattinen ihminen. Ja arvostan sitä, että hinnat on reilusti kerrottu eli ei tarvi niitä arvailla, eikä lätkitä extraa sinne tänne. Aikoja on saanut hyvin, etenkin jos pääsee arkipäivisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että sinulla on hyviä kokemuksia Väestöliiton klinikan asiakkaana olemisesta. Emmeköhän mekin tule olemaan tyytyväisiä! :)

   Poista
 4. Ihanaa, että voit jutella äitisi kanssa...ite en oo niin läheinen, että pystyisin! Mutta mä oon taas pystyny tukeutua siskoon ja ystäviin, ne on korvaamaton tuki mulle (miestä toki unohtamatta). On tärkeetä että pystyy puhua näistä jutuista muillekki, ku omalle miehelle! Kovasti tsemppiä loppuvuoteen, hyvältä kuulostaa teidän suunnitelmat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että pystyt puhumaan siskosi ja ystäviesi kanssa. Mielestäni on tärkeää puhua näistä asioista oman miehen lisäksi myös jollekin muulle. Ulkopuolinen näkemys on aina tervetullut lisä ja uskon naispuoleisen henkilön ymmärtävän kuitenkin jo sukupuolen takia monia sellaisia asioita, joita miehen voi olla vaikeampi tajuta. Kiitos tsempeistä ja sitä samaa teille! <3

   Poista
 5. Heippa!

  Me ollaan myös väestöliiton asiakkaita, ja niinikään tyytyväisä palveluun. Aikoja saa tosi hyvin ja aina kun on lääkärille aika/soittoaika niin tuntuu ettei lääkäreillä ole mikään kiire ja ehtii aina asioida ihan rauhassa. Tällä klinikalla vaan vaaditaan esim clomien seuranta-ultraa joka kierrossa, mutta itse olen kokenut sen vain hyväksi asiaksi.

  VastaaPoista
 6. niin ja paljon tsemppiä tulevaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Melody! :) Mukavaa, että lukijoista löytyy muitakin Väestöliiton klinikan asiakkaita. Päätöksemme tuntuu koko ajan vain paremmalta! Juuri tuo kiireettömyys on mielestäni tärkeää ja se vaikuttaa myös luottamuksen syntymiseen. On tärkeää luottaa siihen, että lääkäri osaa asiansa ja kuuntelee myös aidosti asiakkaita.

   Kiitos tsempeistä ja paljon tsemppiä myös teille! <3

   Poista
 7. Hyvä suunnitelma, ihana äiti. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että sinustakin suunnitelmamme on hyvä. :) Ihana äiti tosiaan. <3

   Poista
 8. Kuulostaa hyvältä tuo eteneminen hoidoissa. Itselläni myön ihana, tosin vanhoillinen äiti, mutta puhutaan myös aremmista asioista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, et sinustakin suunnitelmamme kuulostaa hyvältä. Ja ihanaa, että sinäkin voit puhua äitisi kanssa. :)

   Poista
 9. Homma etenee! Hienoa, hyvä te!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helmi! Olemme iloisia siitä, että homma etenee. :)

   Poista