Sivut

tiistai 18. helmikuuta 2014

Hoitojen aloitus

Nyt se on sitten totta: olemme aloittaneet lapsettomuushoidot. 

Eilen oli ensimmäinen käynti. En saanut harmikseni aikaa omalle lääkärillemme, mutta luottavaisin mielin menin uuden lääkärin vastaanotolle. Lääkäri oli muuten varmaan ihan ok, mutta käynti oli kovin hätäinen ja lääkäri oli etäisen oloinen. No, kukin tyylillään. Pääasia, että asiat etenevät.

Ultrassa kaikki näytti kuulemma oikein hyvältä ja inseminaatio voidaan toteuttaa. Kohdun limakalvo oli ohut, kuten alkukierrossa kuuluukin olla. Munarakkuloita oli kypsymässä molemmin puolin, niistä lääkäri ei sanonut vielä mitään sen tarkemmin. Lopuksi sain reseptit kouraani ja lääkäri ohjasi minut hoitajan luo saamaan tarkempia ohjeita. Minulla oli mennyt tämä varmasti aiemmin ohi, mutta Puregon-pistokset tulivat yllätyksenä. Jostain syystä olin siinä uskossa, että pistäisin vain irrotuspiikin Pregnylin. Mutta kaipa oma lääkärimme oli kirjoittanut suunnitelmaamme Puregonistakin, mutta en vain muista sitä mainittaneen. 

Hoitaja ohjeisti pistämisen ja sain harjoitella sitä ihan konkreettisesti. Neula on niin ohut ja kynää on helppo käyttää, ettei pistäminen minua sen kummemmin hirvittänyt. Sain hienon tarvikelaukun mukaan. Löytyy ohjekirjaa, varaneuloja, neularoskista ja muuta rekvisiittaa. Hoitaja oli mukava. Se pehmitti hieman epämieluisampaa lääkärikäyntiä. Silti kirpaisi, kun hoitaja mainitsi sivulauseessa "seuraavat hoitokerrat". 

En tiedä, mitä tästä kaikesta pitäisi ajatella. Olen iloinen, että asiat menevät vihdoin eteenpäin. Toisaalta olen aivan kauhuissani ja sisälläni velloo valtava epäusko. Onnistumisprosentti on inseminaatiossa kuitenkin hyvin pieni. Haluaisin uskaltaa uskoa, että aivan hyvin me voimme onnistua. Samalla on oltava kuitenkin realisti ja sen mukana pessimistikin nostaa päätään.

Eilen illalla olin täysin lamaantunut. Itkin miehen sylissä ja hän rauhoitteli parhaansa mukaan. Puregonin pistäminen meni hyvin, kyllä nämä käytännön asiat hoituvat. Henkinen puoli onkin sitten oma lukunsa.

Nyt tämä tosiaankin on totta. Me emme saa lasta luonnollisin menetelmin. Sen myöntäminen on niin pirun vaikeaa. Mutta pakkohan se on pikku hiljaa tajuta. Sen jälkeen se on vain hyväksyttävä.

Seuraava ultra on perjantaina. Sain onneksi ajan omalle lääkärillemme. Aika on keskellä päivää, joten selitän työparilleni jonkin epämääräisen lääkärikäynti-selityksen. Onneksi perjantai on pian. Tämä menee nopeasti.

10 kommenttia:

  1. Oho, pääsit sitten heti pistelemään! Jotenkin kuvittelin, että saat esim. Femarit käteesi, mutta pieni annos Puregonia toimiikin varmasti samalla tavalla. Onneksi tuo Puregon on kyllä helppo ja kivuton pistää.

    Vaikka todennäköisyys inseminaatiolla onnistumiselle ei ole valtava, on se silti isompi kuin luomukierrossa! Meillä ensimmäistä kertaa miehen siittiö hedelmöitti munasoluni juurikin ekassa inssikierrossa (oli muuten just noin vuosi sitten!). Harmi vaan, että alkio ei silloin jatkanut kasvuaan isommaksi. Mutta oli sekin jo edistystä. Nyt hyvää mieltä ja onnea matkaan! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo pistokset tulivat minullekin yllätyksenä, mutta mikäs siinä. Ei niistä varmasti haittaakaan ole ja onneksi puregon on tosiaan helppo pistettävä. :)

      Kiitos ihanista kannustavista sanoista Helmi! <3 Niin muistelinkin, että teillä tärppäsi ensimmäisestä inseminaatiosta, mutta onni loppui silloin lyhyeen. Onneksi teillä kääntyi kaikki kuitenkin parhain päin. :) Koitan jaksaa uskoa ja pysyä positiivisena. :)

      Poista
  2. Onnea hoitohin ja jollainhan se eka kertakin onnistuu! Ja hoidoilla alkunsa saanut lapsi on ainakin varmasti mietitty ja todella toivottu (eikä missään tapauksessa "luomulasta" huonompi).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ellu tsempeistä! :) Ja oikeassa olet, kyllähän ensimmäinen inseminaatiokin voi onnistua, täytyy pitää se mielessä. Hoidoilla alkunsa saanut lapsi tosiaankin on harkittu ja toivottu. Ei tähän muuten lähtisi. :)

      Poista
  3. Meillä pari viikkoa sitten oli 4 inseminaatio... Apuna clomit ja menopur. Tänään tein positiivisen testin!! Vuotoa on jonkin verran joten menen ensi viikolla klinikalle ultraan ja katsotaan onko raskaus oikeassa paikassa ym. Onnea hoitoihin!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kuulla, paljon paljon onnea. :) Kyllä kaikki menee varmasti hyvin!

      Kiitos kovasti kannustuksesta, tulee tarpeeseen. :)

      Poista
  4. Osa meistä vain tarvitsee lastensaannissa hieman apua, mutta lopputulos on varmasti aivan yhtä ihana! <3 Tsemppiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet täysin oikeassa! Onneksi apua on saatavilla ja hartain toiveemme voi toteutua vielä jonakin päivänä. Kiitos tsempeistä. <3

      Poista
  5. Tsemppiä paljon, varmasti kova yritys vielä palkitsee joku kaunis päivä :)

    VastaaPoista