Sivut

maanantai 16. joulukuuta 2013

Sekavia tunteita

Loppukierto on jälleen käsillä, tänään on kp 23. Alavatsaa on nippaillut pitkin päivää ja aamupäivällä vessassa käydessä paperiin tuli hieman punaista. Ei kai kuukautiset vielä ole alkamassa? Tietysti haluaisin toivoa vielä parasta, mutta edellisen postauksen jälkeen mielialani ovat vaihdelleet hyvinkin rajusti.

Haluaisin toivoa meille maailman parasta joululahjaa, mutta en uskalla. En uskalla toivoa enää ollenkaan. Pelkään pettymystä. 

Näin viimeyönä kummallisen onnellisen haikeaa unta surulla höystettynä. Unessa synnytin kolmoset, joista yksi ei selvinnyt. Surin menetettyä vauvaa, mutta samalla iloitsin kahdesta terveestä pikkuisesta. Tyttö vaaleanpunaisissaan ja poika vaaleansinisissään. Niin pieniä ja ihania. Olo oli herättyä haikea. Olemme miehen kanssa monesti haaveilleet kaksosista. Jokin siinä ajatuksessa kiehtoo minua. No ei tässä haaveilut auta, se on todettu jo moneen otteeseen.

Jotta kaikki olisi entistäkin vaikeampaa: yksi läheisimmistä ystävistäni kertoi tänään epäilevänsä olevansa raskaana. Hän olisi itse vauvasta onnellinen, mutta ystäväni mies ei toivo vielä perheenlisäystä. Ystäväni ei tiedä meidän raskautumistoiveista. Olemme halunneet miehen kanssa pitää tämän vain pienen piirin tiedossa. Koitin pitää naaman peruslukemilla ja keskustella asiasta ystäväni kanssa mahdollisimman normaalisti. Voin kertoa, ettei ollut helppoa kuunnella ystäväni pohdintaa siitä, kannattaisiko mahdollisen raskauden antaa edetä vai ei. 

Tällaista tänään, toivottavasti huomenna olisi jo parempi päivä.

6 kommenttia:

 1. Voi, olisipa se kiinnittymisvuotoa! Eihän sun kierto ole hetkeen ollut noin lyhyt. Toivon kovasti parasta. <3

  Voin kuvitella, miten vaikea tilanne tuo ystäväsi avautuminen oli sinulle. :/ Hienosti selvisit jos jaksoit keskustelun läpi. Itse en välttämättä olisi pystynyt.

  Pidän peukkuja Nuppu ja lähetän lämpimän halauksen. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helmi rakas, voi kunpa olisi. <3

   Keskustelu oli kyllä todella raastava, kotona tuli romahdus ja itkin miehen olkapäätä vasten. Pakko on vain koittaa olla reipas!

   Kiitos peukuista, ne tulevat tarpeeseen. Samoin halaukset, joita lähetän myös sinulle takaisin. <3

   Poista
 2. Mä ajattelin samaa kun Helmi! Jospa kuitenkin... :)
  <3 Älä menetä toivoa! <3

  Oli varmasti raskasta kuunnella ystäväsi pohdintoja. Itse en olisi varmasti pystynyt pitämään naamaa peruslukemilla. Sairastan vaihkeahkoa pitkäaikaista sairautta, josta ei voi parantua koskaa ja aikanaan pohdin, pelkäsin ja panikoin, voinko koskaan saada lapsia sairauteni vuoksi ja itkin asiasta ystävälleni. Hän vaan tokaisi, ettei hän ainakaan koskaan halua vauvaa...Itkuni yltyi ja ystäväni taisi tajuta mitä suustaan päästi.
  Ihmiset on vaan joskus todella ajattelemattomia, vaikka tietäisivätkin toisen tilanteen.

  Olen ennenkin kirjoittanut sinulle. Tämä on nyt toinen kerta ja toivoin silloinkin ja toivon nytkin teille kovasti plussatuulia ja sanoin myös, että olette vahva pariskunta. :) Kaikkea hyvää ja ihanaa joulun aikaa, vaikka menkat alkaisivatkin. <3 Muista, älä luovuta..

  :S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Yritän pitää edes jostain pienen pienestä toivon rippeestä vielä kiinni. <3

   Oli kyllä raskasta, sitä ei käy kiistäminen. Ikävä kuulla, että sinulla on pitkäaikainen sairaus, joka on aiheuttanut pelkoa ja huolta raskautumisen suhteen. On musertavaa kuulla ystävän suusta jotain tuollaista, vaikka ystävä ei sanomaansa täysin tarkoittaisikaan tai ainakaan käsitä sitä sillä hetkellä. Ajattelemattomuus on kurjaa, mutta sitä täytyy vain koittaa sietää.

   Ihanaa, että kirjoitit uudestaan, minulle tuli kommentistasi todella hyvä mieli. :) Kyllä me selviämme, vaikka ei tämä helppoa olekaan. En luovuta! Kiitos tsempeistä, niitä tarvitaan! Oikein ihanaa joulun aikaa sinullekin. <3

   Poista
 3. Niiiin tuttua tuo loppukuinen kärvistely ollako vai eikö olla!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi olette olemassa te muut, jotka tiedätte hyvin miltä minusta tuntuu. :)

   Poista