Sivut

maanantai 25. helmikuuta 2013

Hurahtamisesta

Aluksi ajattelin päättäväisesti, että en hurahda tähän vauvahaaveiluun. En tikuta ovulaatiota, en tee raskaustestejä liian aikaisin, en lue odotus tai vauva-aiheisia blogeja saati kirjoita itse sellaista, en kokeile kaikenmaailman poppaskonsteja enkä varsinkaan ajattele asiaa koko aikaa. Suunnittelin suhtautuvani tähän rennosti, tulee kun on tullakseen -asenteella. No, kuinkas sitten kävikään.

Viime kierron päätyttyä taas epätoivottuun tulokseen, itkin pettymystäni miehelle. Mies kysyi yllättäen, että onko mitään "keinoja" lisätä raskautumisen mahdollisuutta. Kerroin ovulaation tikuttamisesta (jota olin huonolla menestyksellä kokeillut jo kahdessa edellisessä kierrossa) ja greippimehuista sun muista. Hän ehdotti, että ottaisimme seuraavassa kierrossa käyttöön kaikki keinot, jotka haluan. Hän, joka on aikaisemmin ollut kaikkea laskelmointia ja muuta aiheeseen liittyvää vastaan. Tunsin valtavaa helpotusta.

Niinpä poikkesimme lauantain kauppareissulla apteekkiin ja luontaistuotekauppaan. Apteekista ostin Multivitan raskaus ja imetys -monivitamiinivalmistetta ja luontaistuotekauppa Life:stä Vitatabs E 50 vehnänalkoiöljykapseleita. Lisäksi ostin kaupasta greippejä. Tiedän, ettei näistä konsteista ole tieteellistä näyttöä tai muuta, mutta jotenkin minulla on itselläni nyt rauhallisempi olo. Ei niistä haittaakaan voi olla. Ovulaatiotestejä minulla on muutamia jäljellä, tässä kierrossa aion tikuttaa aktiivisesti ja toivon, että bongaisin satavarman ovulaation ensimmäistä kertaa.

Sovimme myös, että ensi kuun ulkomaanreissulta saan ostaa jonkin yhden pienen vauvantarvikkeen, ehkä vaatteen. Tähän mennessä en ole haalinut mitään vauvaan liittyvää, Vauva-lehteä ja yhtä kirjaa (opiskelutarkoituksiin) lukuunottamatta. Tuo vaate tai jokin muu pieni ihana hypisteltävä olisi siis ensimmäinen. Mielestäni se ei olisi liikaa. Mies vain hymyili, tiesi minun tulevan onnelliseksi. 

Olen virallisesti hurahtanut.


8 kommenttia:

  1. Kokeilkaapas pre-seed liukuvoidetta oviksen aikaan. Meillä oli se plussa kierrossa käytössä ja tiedän monella muullakin plussauskierrossa sitä olleen...En tiedä sitten onko se ollut sattumaa mutta kannattaahan sitäkin kokeilla :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Maria vinkistä! Tuskin se pelkkää sattumaakaan on ollut, täytyypä siis kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin sitä mieltä mäkin oon että aika hyvää sattumaa on sitten ollut jos sitä on ollut! :D Tuota on ainakin ennen saanut raskauskeijusta tilattua ja taitaa sitä saada muistakin nettikaupoista. Apteekista en löytäny.

      Poista
  3. "Tulee kun on tullakseen" -periaatteella mekin alotettiin, mutta eihän sitä asiaa voi olla ajattelematta! :D Ja ihan koko ajan se on mielessä..

    Itsekin olen sortunut oviksen tikutteluun, kerran päivässä parin kuukauden ajan vuosi sitten sitä tein, ikinä en mitään kunnollista ovisplussaa saanut, liekö sitten aina väärään aikaan tehty tms. Sen parin kuukauden jälkeen olin ihan varma että ne tikut on täyttä kusetusta tai etten ovuloi ollenkaan ja sekös söi mun pientä mieltä! Sen jälkeen oon oppinut onneks jossain määrin tunnistamaan ovulaation, eli pieni toivonkipinä palasi mun muserrettuun mieleeni.. :D

    Oon ottanut käyttöön vitamiinilisän, jossa foolihappoa pitäis olla 150% päivän saantisuosituksesta. Seuraavaks ostan kans noita raskaanaoleville tarkotettuja Multivitoja.

    Koko joulukuun join sitä aivan järkyttävän makusta valion greippimehua, mutta ei siitäkään ainakaan sen yhden kuukauden ajan mitään hyötyä ollut.

    Ja oon varmaan kans joka ikinen kierto tehnyt testejä, kaikki negaa negaa negaa.. ARH!

    Enkä voi olla selailematta nettikaupoista ihania vauvanvaatteita, lukemasta vauva- ja odotusblogeja tai roikkumasta esim. vau.fi sivuilla.

    Malttamatonta yritystä ja odotusta, voi kun sais hetkeks jollain tapaa asian pois mielestä.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lohduttavaa, että joku muukin on epäillyt koko oviksen tikuttamista ja omaa ovuloimistaan :D Kiva kuulla, että oot oppinu tunnistamaan ovulaation itelläs, kun tikuista ei kerta ollut mihinkään :) Luotat nyt vaan omiin tuntemuksiisi! Mulla on vielä vähän opeteltavaa oviksen tunnistamisessa, musta tuntuu etten oo herkistyny vielä tarpeeksi kuuntelemaan omaa kehoani ja lukemaan erilaisia merkkejää.

      Uskon kyllä noiden vitamiinien vaikutukseen, ainakin noin henkisesti. On parempi mieli, kun tietää saavansa oikean määrän tarvittavia vitamiineja. Ei oo siitä ainakaan kiinni, josko se nyt muutenkaan olisi...

      Ei tätä haaveilua ja kuumeilua voi vaan lopettaa. Se on varmasti ihan normaalia. Sitä omaa nyyttiä vaan toivoo niin kovasti, että se käy väkisinkin mielessä joka käänteessä. Välillä täytyy vaan uppoutua johonkin niin täysin (mulla toimii liikunta tai käsillä tekeminen, askartelu ym.), ettei muista haaveilla hetkeen :)

      Poista
  4. Ihanaa olla hurahtanut .. :)
    voikun kenenkään ei vain tarvisi niiiin pitkän kautta käydä tuota prosessia läpi, mutta palkinto jonka siitä kaikesta toivottavasti saa on jotain ihan uskomatonta !! <3
    ite tikkutelin kans aikanaan ovista ja se plussa vahvistikin omat tuntemukset, seuraava olikin positiivinen raskaustesti. :') mulla on raskaaksi tuleminen ollu aina helppoa, mutta siitä huolimatta meillä on vasta yksi taapero, kolme raskautta takana.
    voikun mäkin pääsisin pian tähän hurahtaneiden ja yrittävien ketjuun, kesällä toivottavasti .. :)
    ohhoh, tulipas pitkä "kommentti"
    pointti oli kuitenki se, että kyllä sitä vähän saa olla hurahtanut. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanan kannustava kommentti, kiitos :) Kyllä tää hurahtaminen on aika ihanaa! Silloin, kun se ei johda epätoivon tunteeseen. Tuntuu vaan niin pitkältä tää odotus, vaikka eihän meilläkään tähän yrittämiseen aikaa ole oikeasti kauaa vielä kulunut.

      Mutta niinkuin sanoit, ei kenenkään toivoisi joutuvan odottamaan niin kauaa sitä, että itse odotus voisi alkaa. Toivon, että sinunkin toiveet täyttyvät pian ja saatte alkaa yrittää ja odottaa taaperollenne pikkusisarusta :)

      Poista
  5. Eikä! Osasin niiiin samaistua tuohon "en sitten varmana hurahda epätoivoiseksi vauvaodottajaksi" -meininkiin. :D Olin itsekin niin varma että rennosti mennään ilman hoppuiluja, ja tulkoot jos on tullakseen, mutta kuinkas sitten kävikään... Itselläni melkein samanlainen tilanne kuin siellä, vuosi tulossa täyteen e-pillereiden lopettamisesta (ja raskauden yrittämisen aloittamisesta), eikä vieläkään mitään merkkejä raskautumisesta. Turhauttavaa, kun kuvitteli kaiken alkavan helposti ja nopeasti ollessani vielä nuori, 21v terve nainen...

    VastaaPoista